Kazdağları'nda Yoga Festivali başlıyor

Yoga Academy ve Uluslararası Yoga Federasyonu, bu ay Yoga severleri oksijeni ve bol Prana’sı (yaşam enerjisi) ile meşhur Kazdağları’nda buluşturuyor.

28 Temmuz 2016 Perşembe 13:43
Kazdağları'nda Yoga Festivali başlıyor






Kazdağları'nda Yoga Festivali başlıyor

Son Dakika Haberler, Yoga Festivali’nde Yenile Kendini!!! diyen Yoga Academy ve Uluslararası Yoga Federasyonu, bu ay Yoga severleri oksijeni ve bol Prana’sı (yaşam enerjisi) ile meşhur Kazdağları’nda buluşturuyor. Yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce katılımcı, 13-14 ağustos haftasonu Kazdağları’nda YOGA, SAĞLIK & SPOR dolu bir haftasonu geçirecek. Festivale hem Yogayla tanışmak isteyenler hem de deneyimliler katılabiliyor.



Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf festivalde 4 ana Çakra (enerji merkezi) çalışması ile Yoga seansları verecek. Aynı zamanda interaktif söyleşi “Tüm Sorulara Cevaplar” ile kişisel gelişimin fizik ve metafizik yönlerine kapı açacak. Biyoenerji, Nefes, Meditasyon ve Gevşeme çalışmalarının da yer alacağı organizasyon, Yoga koreografileri ve Yoga Ateşi – dans gösterileri ile zengin bir program sunuyor.
Festivale Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Hotel evsahipliği yapacak. Açık büfe sağlıklı brunchlar ve akşam yemeği eşliğinde. Kazdağları’nın eşsiz doğası ve bol oksijeni ile kendinizi yenilemek için mükemmel bir fırsat.

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ’NİN FAYDALARI

Kazdağları’nda gerçekleşecek Yoga Festivali’nde, bol oksijenli doğal ortamda uygulanacak Orijinal Yoga Sistemi ile Pranayama -sağlıklı nefes alıp verme sanatını-  hayatımıza entegre edeceğiz.

DOĞRU NEFES ALIP VERMEYİ BİLİYOR MUYUZ?

Yetişkin bir insan günde ortalama 23 bin kez nefes alır. Bütün organizma için hayati önem taşıyan nefes alıp vermeyi bilinçli ve doğru bir şekilde yapmak ve hayata yerleştirmek sağlık için çok önemlidir. Pranayama  teknikleri (nefes teknikleri) Orijinal Yoga Sistemindeki nefes sanatıdır.

Çağdaş tıp, iradeli solunumun insanı daha sağlıklı, güçlü, canlı ve dinç yaptığını onaylamıştır. Tıp ilmi, doğru iradeli solunumun yalnız akciğerlere değil, aynı zamanda tüm metabolizmaya olumlu etkisini incelemiştir.
Nefes çalışmaları, solunumu düzene sokar, rahatsızlıklarını giderir ve zihnin kontrol edilmesini sağlar. Bu teknikler beden-zihin sistemini bir bütün olarak yeniler ve enerjik kılar. Solunum sistemi canlanır ve güçlenir. Sinir sistemi sakinleşir ve yatışır. Kanda oksijen oranı artar ve dolaşım hızlanır. Vücudun bütün hücreleri arınır, beslenir ve yaşam gücü kazanır.

Yorgunluk atılır, bedendeki enerji akımları güçlenir, yaşam enerjisi dengelenir, organlar yenilenir, duygular yatışır ve zihin dinginliğe kavuşur.



NEFES ALIP VERME HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ:

Hızlı ve yüzeysel solunum endişe ve korkuları tetiklemektedir. Burundan alınan ve ağızdan verilen nefes enerjiyi tüketmekte ve mikropların ağız yoluyla alınmasına neden olmaktadır. Nefes teknikleri sayesinde nefes derinleşmekte ve yavaşlamakta, sinir sistemi gevşemekte ve duygular yatışmaktadır. Kalp atışları düzene girmekte ve kardiyovasküler sistemin çalışması sağlıklı bir ritme göre ayarlanmaktadır. Özel koşullar haricinde nefes bilinçli olarak burundan alınıp burundan verilmektedir.

DOĞRU NEFES DUYGUSAL DURUMU DÜZENE SOKAR

Nefes teknikleri duygusal dürtüleri, anıları, düşünceleri, ve istekleri kontrol etmeye, bilinç gücünü arttırmaya ve geliştirmeye yardım etmektedir. Nefesin doğasının farkına vararak ve nefes alışverişlerini ayarlayarak tüm organizma kontrol edilmektedir. Enerji ile bilinç arasındaki bağlantı aslında solunum vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Solunum enerji ile bilinç, beden ile zihin arasında bir köprüdür.
Yoga ile önce sağlık diyen Akif Manaf doğru nefes almanın önemini “Pranayama, Nefes Sanatı” isimli eserinde şöyle anlatır:
İnsan hayatı gün sayısıyla değil soluk sayısıyla ölçülmektedir. Solunum yavaşsa, ömür daha uzundur. Nefes çok hızlı ve çabuksa hayat da çabuk biter. Zaten hızlı nefes akciğerlerin ve kalbin hasta olduğunun belirtisidir. Hızlı solunum gerginlik, korku, endişe ve farklı olumsuz hislerle ilgilidir. Bunlar insanı mutsuz eder, sağlığı yıpratır, ömrü kısaltır. Yavaş nefes alan insan gevşek, sakin ve mutludur. Bunlar ömrü uzatır. Hızlı soluyan insan az miktarda hava alıp vermektedir ve böylece mikroplar akciğerlerin alt kısmında çoğalmaktadır.

YAVAŞ, DERİN, BİLİNÇLİ NEFES SAĞLIKLI VE UZUN ÖMRÜN HABERCİSİDİR

Yavaş ve derin solunum akciğerlerin alt kısmını durgun havadan ve mikroplardan temizlenmektedir. Ayrıca diyafram aracılığıyla karın bölgesindeki organlara masaj yapmaktadır. Böylece organlar durgun kirli kandan kurtularak taze oksijenli kanla dolmaktadır. Hızlı solunum organlara gereken masajı yapmamaktadır. Bu yüzden organlar güçsüz düşmekte ve hastalıklara maruz kalmaktadır.



Hızlı solunum organizmaya yeterli miktarda oksijen vermez. Beyin yeterli miktarda oksijen alamadığı için çabuk yorulur, verimli çalışamaz. Dolaşım, sindirim ve sinir sistemlerinin fonksiyonları bozulur. Bu sistemlerin verimli çalışması sinirlerin ve organların yeterli miktarda oksijen almasına bağlıdır. Yavaş ve derin solunum ise bedene bol miktarda oksijen temin eder. Oksijenin akciğerlerdeki havadan kana geçmesi ve karbondioksitin kandan hava ile atılması için zaman gerekmektedir. Yavaş solunum buna imkan verir.

Solunumun hem hızı hem de derinliği doğru biçimde ayarlanmalıdır. Derin solunum maksimum oksijen demektir. Sağlıklı yaşam ve uzun ömür için solunum yavaş ve derin olmalıdır. Pranayama (Nefes Sanatı) ile birey, nefesini doğru ritimde alıp vermeyi öğrenir, solunum yavaşlatılıp derinleştirilir.

Festival Programı  :
Tarihi: 13-14 Ağustos, 1 gece 2 gün.
Çalışmalar:
Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yönetiminde

13 Ağustos Cumartesi

11.00 - Muladhara (Kök) Çakra Çalışması - Özgüvenin geliştirilmesi
12.30 - Kahvaltı
14.30 - Biyoeneri çalışması
15.30 - Nefes çalışması
17.00 - Svadhisthana (Pelvis) Çakra Çalışması - Yaratıcılığın geliştirilmesi
18.45 - Akşam Yemeği
20.00 - Büyü Üstad ile interaktif söyleşi-Tüm Sorulara Cevaplar

14 Ağustos Pazar

08.00 - Manipura (Karın) Çakra çalışması - Kararlılığın geliştirilmesi
09.30 - Kahvaltı
12.30 - Meditasyon çalışması
13.30 - Gevşeme çalışması
15.00 - Anahata (Göğüs) Çakra Çalışması - Sevginin Geliştirilmesi  
 
Yoga matlarınızı getirmeyi unutmayınız.

Çakra çalışmaları ve Söyleşi esnasında İngilizce ve İspanyolca çeviri yapılabilir. www.yogaacademy.com.t
info@yogaacademy.com.tr
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.