Mavi Tur Keyfi

Tunceli'nin Pertek İlçesi'ndeki Keban Baraj Gölü'nde düzenlenen Mavi Tu

20 Nisan 2015 Pazartesi 17:39
Mavi Tur Keyfi









Mavi Tur Keyfi

 Tunceli'nin Pertek İlçesi'ndeki Keban Baraj Gölü'nde düzenlenen Mavi Tur gezisine katılan 150 yerli turist, göl ve doğal ortamda gezmenin keyfini yaşadı. 
Baharla birlikte Tunceli'da doğanın keyfini yaşamak isteyen yerli vatandaşlar, turizm sezonunu açtı. Bir çok ildeki vatandaş, hafta sonlarını değerlendirmek üzere Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne geldi. Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve İstanbul'dan gelen yaklaşık 150 yerli turisti Pertek'ten başlayan Mavi Tur gezisi, Çemişgezek İlçesi yakınlarına kadar devam etti.

Pertek Belediyesi'nin katkılarıyla Keban Baraj gölü üzerinde düzenlediği Mavi Tur'a katılan yaklaşık 150 yerli turist, sabah saatlerinde Feribot İskelesi'nde bir araya geldi. Feribot, turistleri önce Keban Baraj Gölü ortasında bulunan tarihi Pertek Kalesi'ne götürdü. Urartular tarafından yapılan Pertek Kalesi'nin ardından daha sonra Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından onarılarak kullanılan tarihi kaleyi gezen ve bol bol hatıra fotoğraf çeken yerli turistleri taşıyan feribot, daha sonra Çemişgezek İlçesi'ne gitmek üzere hareket etti. Çemişgezek İlçesi yakınlarındaki Yemişdere Köyü'ne giderek köylüler ile sohbet eden turistler, köyle vatandaşların kendilerine ikram ettiği yöresel yemekleri afiyetle yedi.

Yaklaşık 8 saat süren Mavi Tur gezisi'ne katılan vatandaşlar, daha sonra Pertek ile Çemişgezek İlçesi arasında bulunan ve bir çok kuş türünün barındığı Martı Adası'nı da gezerek kuşları izledi. Elazığ'dan geziye katılan Necla Yeter, insanların gün içinde çok yoğun çalıştığını ve doğaya karşı büyük bir özlem duyulduğunu belirterek, "Türkiye'de ekonomik şartlar çok zor ve insanlar çok yoğun bir çalışma temposu içinde çalışıyor. Bizler de öyleyiz, çok yoğun çalışıyoruz ve doğaya inanılmaz bir özlem içinde oluyoruz. İnsanlar günlük yaşamda, birbirleriyle ayrışıp kopuyor, bu tür buluşmalar, geziler hem kaynaşmayı, hem yeni insanlar tanımayı, hem de muhteşem Dersim doğasını görme fırsatı yaratıyor. İlk kez bu geziye katıldım inanılmaz keyif aldım. Yaşadığımız yerler beton yığınlarından oluşuyor. Burada her şey var, tarih var, güzel bir doğa var. Geldiğim gezdiğim için çok mutlu oldum" dedi. 

Tunceli'den geziye katılan Ender Şimşek de, gezinin çok keyifli olduğunu ifade ederek, "İnanılmaz keyifli ve eğlenceliydi gezi. Mavi Tur hep Akdeniz ve Ege koylarında yapılır, öyle bilirdik. Ama Pertek, Eğe ve Akdeniz'den daha iyi. İnanılmaz güzellikler keşfettik, iyi ki geldik. Barış olursa ve barış bu şekilde sonuçlanırsa, burası Türkiye'nin turizm cenneti olur" diye konuştu.

Yerli turistler 8 saat süren mavi tur sırasında bol bol müzik dinledi ve davul zurna eşliğinde feribot içinde oynayıp eğlendi. Akşam saat 18.00 sularında tekrar Pertek Feribot İskelesi'ne dönen yerli turistler, bir süre Pertek çarşı merkezini gezdikten sonra Tunceli kent merkezine geçti.
Son Güncelleme: 20.04.2015 17:41
Anahtar Kelimeler:
TUNCELİMavi Tur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.