Mevlana temsili olarak Karaman’dan Konya’ya uğurlandı

Serdar ÖZGÜR- Muammer ŞEN/KARAMAN, () - MEVLANA'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan Konya'ya göç etmesinin 787'inci yıl dönümü nedeniyle temsili uğurlama töreni düzenlendi. Karaman Belediyesi tarafından kent merkezindeki Aktekke Kent Meydanı’nda...

02 Mayıs 2015 Cumartesi 15:37
Mevlana temsili olarak Karaman’dan Konya’ya uğurlandı






Serdar ÖZGÜR- Muammer ŞEN/KARAMAN, () - MEVLANA'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan Konya'ya göç etmesinin 787'inci yıl dönümü nedeniyle temsili uğurlama töreni düzenlendi.
Karaman Belediyesi tarafından kent merkezindeki Aktekke Kent Meydanı’nda düzenlenen törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uluslararası Mevlana Vakfı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sema gösterisi yaptı. Ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Mevlana ve ailesinin Karaman'dan Konya'ya göçünü temsili olarak canlandırdı. Canlandırmada dönemin Karaman Valisi Emir Musa, Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled'i ve ailesini Aktekke Kent Meydanı’ndan yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan Hatuniye Medresesi'nin önüne kadar yürüyerek uğurladı. 
Törene Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adem Akçay, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 
Mevlana Celaleddin-i Rumi ve ailesi, Suriye'nin başkenti Şam'dan Anadolu'ya geçtikten sonra, önce Erzincan'da, ardından da Karaman'da konakladı. 7 yıl Karaman'da kalan Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın, daveti üzerine Konya'ya göç etti. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.