Nasreddin Hoca Kardeşlik ve sevgi mayaladı

KONYA'nın Akşehir İlçesi’nde bu yıl 56’ıncısı düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri başladı. Temsili Nasreddin Hoca Tiyatro Sanatçısı Hasan Kaçan Akşehir Gölü’ne bu sene kardeşlik...

05 Temmuz 2015 Pazar 23:38
Nasreddin Hoca Kardeşlik ve sevgi mayaladı






KONYA'nın Akşehir İlçesi’nde bu yıl 56’ıncısı düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri başladı. Temsili Nasreddin Hoca Tiyatro Sanatçısı Hasan Kaçan Akşehir Gölü’ne bu sene kardeşlik ve sevgi mayası mayaladı.
Kuraklık nedeniyle geçen yıl derede çalınan maya bu kez yağışların doldurduğu Akşehir Gölü'nde çalındı. Temsili Hoca’nın evinden etkinliğe daveti ile başlayan tören Akşehir Gölü'nde devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği maya çalma etkinliği sırasında önce göle 15 bin aynalı sazan yavrusu bırakıldı. Göle balık mayalayan temsili Nasreddin Hoca burada, “Bu senenin mesajı gayet basit. Bu sene mayalama üzerine mayanın önemi hakkında mesaj vereceğiz. Çünkü biz Akşehir’den tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya kardeşlik mayasıyla mayalayacağız” dedi. 
Buradan yarenlerinin yardımı ile eşeğine ters binen Nasreddin Hoca heybesinden halka fıstık ve şeker attı. Yol boyunca vatandaşlar Nasreddin Hoca’yı takip ederek sevgi gösterisinde bulundu.
Bu sırada Akşyehir’e gelen Ekvator ve Macaristan halk oyunları ekipleri tarafından yapılan gösteri anma etkinliklerine katılan vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.
Akşehir’den Gölçayır mahallesine geçen temsili hoca ve beraberindekiler burada halkla sohbet etti. Göle yoğurt mayaladıktan sonra da halkı selamlayan ve bir konuşma yapan Nasrettin Hoca burada ise, “Maya çalarken dileğim ve duam şu; bu gölün öyle bir mayası var ki -ya tutarsa- demeye bile gerek yok. Tabi bu sene ne mayalatacağımıza da bağlı. Biraz sürpriz mayamızda var galiba. Bildiğim kadarıyla mayamızın ne olduğunu açıklayalım. Evet bu sene göle balık mayalayacağız. Gölde balık mayalanır mı ? Tabiî ki mayalanır tavada mayalanacak hali yok ya. Bu gölün içerisine sadece balık değil inek atarsanız o da mayalanır. O da çoğalır. Ben buradan size biraz tiyo vermiş olayım. Fakat  suiistimal etmemek lazım buradaki arkadaşlarıma sesleniyorum. Para atsın parada mayalansın. Her şeyden önemlisi biz burada temsilen kardeşliği, dostluğu, birliği ve beraberliği mayalıyoruz. Bu hayırlı olsun diyoruz. Öncelikle balıklarımızı atalım onları mayalayalım “Halik bilmezse malik bilir” diyelim öncelikle büyüklerimize teşekkür edelim. Her sene bu güzel anmayı düzenledikleri için” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.