Pakistan'ın süslü kamyonları

Pakistan’da ünü ülke sınırlarını aşan rengarenk kamyon süsleme sanatı, adeta dev bir tuvali andırıyor.

02 Kasım 2017 Perşembe 14:59
Pakistan'ın süslü kamyonları






İSLAMABAD (AA) - Pakistan’da ünü ülke sınırlarını aşan rengarenk kamyon süsleme sanatı adeta dev bir tuvali andırıyor.

Göz alıcı doğa manzaraları, hayvan figürleri, boncuklar, tarihi kahramanların portreleri, Bollywood filmlerinden simalar, şiirler ve dini yazılarla süslenen bu kamyonlar, 1920’den beri ülkenin sembolü haline gelmiş durumda.

Ravalpindi kentindeki hal çevresinde sıralanan rengarenk kamyonlar, Urducada “çello” ya da “şıngırdayan sanat” olarak bilinen süslemeler yapılmadan yola çıkmıyor. Bazı şoförlere göre süslemeler kamyonun “sigortası” anlamına geliyor.

Şoförler, yaklaşık 30 yıllık kamyonlara çizilen desenlerin uğur getirdiğine inanıyor. Kimi zaman, kamyona doğru hayvan figürü çizmek yapılacak zorlu yolculuklardan daha yorucu olabiliyor.

Başkent İslamabad’daki hediyelik eşya dükkanlarında süslü kamyonların minyatürlerini bulmak mümkün. Kimi aileler evlerindeki eşyalarda da benzer desenleri kullanıyor.

Kamyon sahipleri, söz konusu süslemeleri yaptırmak için bin ila 4 bin dolar harcama yapıyor. Süslemelerde kamyonların dışı kadar içine de önem veriliyor.

Anahtar Kelimeler:
DünyaKamyonPakistan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.