Piyanist Emre Yavuz’dan Bir İlk: Fabrikada Piyano Resitali

Nisan ayından bu yana Uluslararası Rahmaninov Turnesi kapsamında yurt içinde ve dışında birçok şehirde resital, oda müziği ve orkestralı konserleriyle dinleyiciyle buluşan piyanist Emre Yavuz, Akşehir ve Ankara’da verdiği konserlerle bir kez daha dikkatleri üzerine topladı. Bunlar arasında yer alan “fabrika konseri” ise turnenin en dikkat çekici etkinliği oldu.

06 Aralık 2018 Perşembe 09:03
Piyanist Emre Yavuz’dan Bir İlk: Fabrikada Piyano Resitali






Piyanist Emre Yavuz’dan Bir İlk: Fabrikada Piyano Resitali

Akşehir’in önemli kuruluşlarından Başak Gıda A.Ş.’nin 50. Yıl Kutlaması için Başak Gıda A.Ş. Fabrikası’nda konser veren piyanist, Ankara’dan özel olarak getirilen piyanonun yerleştirildiği iş makinelerinin arasında işçilerle buluştu. Şirketin düzenlediği ödül töreninin ardından Rahmaninov, Schubert, Scarlatti, Rameau, Saygun ve Chopin’in eserlerini seslendirdiği konseriyle Akşehirlileri büyüleyen Emre Yavuz, Pelin Özgül moderatörlüğünde yürütülen soru-cevap kısmında dinleyicilerin çoğunluğunu oluşturan işçilerden gelen soruları yanıtladı. Fabrika konserinin en dikkat çekici özelliklerinden birisi de konser davetlisi tüm konukların fabrika hijyen şartlarına uygun olarak bone ve galoşla konseri izlemeleri oldu...

Emre Yavuz ilk konserinin ardından, Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (AKSEV) 20. Yıl Etkinlikleri kapsamında Akşehir Kültür Merkezi’nde verdiği konserinde ise aralarında Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın da yer aldığı davetliler tarafından ayakta alkışlandı.


Turnenin Eylül ayında başlayan ikinci etap konserleri arasında yer alan ve heyecanla beklenen bir diğer konser ise Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde düzenlendi; Rahmaninov’un Op. 23 On Prelüd ve Sonat No. 2 eserlerini seslendirdiği etkinlikte salonu dolduran dinleyicileri kendisine hayran bırakan Emre Yavuz art arda düzenlediği konserlerle geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan ismi oldu.

Türkiye’deki konser programının ardından Viyana’ya dönen Emre Yavuz’un 2019 yılı Nisan ayına kadar devam edecek turne programına http://www.emreyavuz.net/events sayfasından ulaşılabilir.
Emre Yavuz 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiş ve 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nda, 2016’da 15. Viyana Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödüllerini ve Schubert Özel Ödülü’nü, Dortmund’da düzenlenen 13. Uluslararası Schubert Piyano Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazanmıştı. Yavuz, 2017 yılında Bad Kissingen’de 15.’si düzenlenen Kissingen Piyano Olimpiyatları’nda birincilik ödülüne layık görülmüştü.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.