Ressam Ahmet Yeşil, İspanya'da 4 sergi açacak

Mustafa ERCAN/MERSİN, () - 'İPLERİN Ressamı' olarak bilenen Ahmet Yeşil, İspanya'nın çeşitli kentlerinde açacağı dört sergi ile 4 ay boyunca sanatseverlere eserlerini tanıtma olanağı bulacak. Son yıllarda Avrupa'nın çeşitli...

05 Temmuz 2015 Pazar 12:08
Ressam Ahmet Yeşil, İspanya'da 4 sergi açacak






Mustafa ERCAN/MERSİN, () - 'İPLERİN Ressamı' olarak bilenen Ahmet Yeşil, İspanya'nın çeşitli kentlerinde açacağı dört sergi ile 4 ay boyunca sanatseverlere eserlerini tanıtma olanağı bulacak.
Son yıllarda Avrupa'nın çeşitli kentlerinde sergi açan ressam Ahmet Yeşil, bu kez gerçekleşen organizasyonla İspanya'da sergi açıyor. Son dönemde yaptığı yeni eserlerinin yer alacağı sergilerin ilki 24 Temmuz-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Tarragona'daki The E. Arimany Art Galeri'de açılacak. Bu sergisine katılamayacak olan Yeşil, 3 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında başkent Barcelona'daki The Mar Art Gallery'deki sergi için İspanya'ya gidecek. Serginin 3'üncü ayağı 8 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında Zaragoza'daki Salduba Art Gallery'de gerçekleşecek. Yeşil'in eserleri serinin son sergisi ile 11 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında Katalonya bölgesindeki Lleida kentindeki Terraferma Art Gallery'de sanatseverlerle buluşturulacak. Yeşil, halen çalışmalarını Mersin'deki atölyesinde sürdürüyor. İspanya projesinin sanat danışmanı tarafından 6 aylık bir çalışma ile hayata geçtiğini belirten Yeşil, şöyle dedi:
"Önceki yıllarda İspanya'da açılan karma sergilere birkaç eserimle katılmıştım. Bu sergiler çok farklı olacak. Tüm hazırlıklar tamamlandı. İspanya'da açılacak olan sergiler de son dönemde yaptığı 20 eseri sanatseverlerle buluşturacağız. Serinin ilk sergisine katılamıyorum ama Barselona'daki serginin açılışına katılacağım."
Yoğun bir sanat sezonu yaşadığını ve 11 Aralık tarihinde de Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde de bir sergi açacağını kaydeden Ahmet Yeşil, "Paris dışında da tarihleri belli olmayan Avrupa'nın çeşitli kentlerinde de sergilerim olacak. Ekim ayında da İstanbul'da sanatseverlerle bir araya geleceğim. Bu nedenle İspanya'daki tüm sergilere katılamadım" dedi.

AHMET YEŞİL KiMDİR?
1954 Mersin`de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilde gördü. 1972 yılında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yürüme yeteneğini kaybetti. Ressam Nuri Abaç ile İlhan Çevik ve Ernür Tüzü`nden gerekli resim eğitimini aldı. Kısa sürede sanatsal çizgisini saptayan sanatçı, resmi bir yaşam biçimi olarak seçti ve bütün zamanını ona adadı. Mersin`deki özel atölyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren sanatçı çeşitli illerde karma, kişisel ve yarışmalı sergilere katıldı. Bu arada yaşadığı kente duyduğu özel ilgi ve sevgi dolayısıyla 1988`de Mersin`in eski evleri konulu bir dizi çalışma yaptı.
Başta Kültür Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Tekel Genel Müdürlüğü, Ziraat Bankası, Akbank, Şeker Bank, Vakıf Bank Genel Müdürlükleri, Milli Piyango Genel Müdürlüğü ile D.Y.O. Eğitim Vakfı Müzesi, Ankara Resim Heykel Müzesi, Körfez Belediyesi Müzesi, Balıkesir Belediyesi Devrim Erbil Müzesi, İstanbul Ramko Sanat Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Koleksiyonu, Eczacıbaşı Koleksiyonu, Cumhuriyet Gazetesi Müzesi, Uğur Mumcu Vakfı Koleksiyonu, Adana, Antalya, Ordu, Mersin illeri vilayet özel koleksiyonlarında olmak üzere Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere gibi dış ülkelerde de yapıtları bulunmaktadır. Sanatçı Ankara Birleşik Ressamlar - Heykeltıraşlar Derneği, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir. Sanatçı şimdiye kadar 82 kişisel olmak üzere 279 karma ve yarışma sergisine katıldı. Şimdiye kadar ulusal uluslararası yarışmalarda sayısız ödül aldı.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.