Samsun'da 'Kadın Elinde Tütün' konulu resim sergisi açıldı

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - RESSAM Şeyda Gürsoy Çoban, 'Kadın Elinde Tütün' konulu 18'İnci kişisel resim sergisini Samsun'da açtı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Prof. Adnan Çoker Atölyesi’nden...

06 Mart 2015 Cuma 17:29
Samsun'da 'Kadın Elinde Tütün' konulu resim sergisi açıldı






Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - RESSAM Şeyda Gürsoy Çoban, 'Kadın Elinde Tütün' konulu 18'İnci kişisel resim sergisini Samsun'da açtı.
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Prof. Adnan Çoker Atölyesi’nden mezun olan ve bu zamana kadar yurt içi ve yurt dışında 17 kişisel sergi açan sanatçı Şeyda Gürsoy Çoban, 'Kadın Elinde Tütün' son sergisini, Samsun'da daha önce tütün fabrikası olan kapatıldıktan sonra ise AVM'ye dönüştürülen yerde raçtı. Çoban, sergide yağlıboya ve desen çalışmalarının bulunduğu ve çalışan kadınların işlendiği 80 eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergiye sigara fabrikasından emekli olan kadınların yanısıra çok sayıda sanatsever katıldı. 

Serginin 15 gün açık kalacağını söyleyen Şeyda Gürsoy Çoban, "Yakın geçmişte kapatılmış olan bu fabrikada yaşanmış olan enerjiyi, kadın emeğini hatırlatmak, bunları yeni nesle anlatmak istedim.  Bu alanın bir zamanlar fabrika olduğunun hatırlanmasını istedim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.