Sinem Cezayirli'ye, insan hikayeli reklam filmleri ödül getirdi

Çektiği reklam filmlerinde, insan hikayelerini doğal dille anlatmayı başaran Sinem Cezayirli, Digital Impact Awards tarafından üç ayrı dalda ödüle layık bulundu..

07 Kasım 2018 Çarşamba 00:22
Sinem Cezayirli'ye, insan hikayeli reklam filmleri ödül getirdi






Sinem Cezayirli'ye, insan hikayeli reklam filmleri ödül getirdi



Türk reklamcılığı, son dönemde uluslararası yarışmalarda gösterdiği başarıya Sinem Cezayirli'nin insan odaklı filmleri eklendi. 

Sinem Cezayirli, reklam filmlerinde sadece markayı değil, insan hikayeleri çeken ve bunu dünyaya ülkesini anlatarak kanıtlamış yapımlara imzasını atıyor. Reklam filmlerinde kullandığı dil izleyenlerin hafızalarında derin izler bırakıyor. Sinem Cezayirli, şimdi Türkiye'ye üç ödül kazandırarak yoluna kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye’nin en bilinen dev markaları dahil çalıştığı her kurumunda ödül kazandığı reklam filmleri ile ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. 


TURKCELL'in hayatlarına engel tanımayarak devam eden sağır ve dilsiz insanlara özel mobil uygulamalarını tanıtan, YA DA FiLM tarafından Sinem Cezayirli yönetmenliğinde çekilen, özgün ve samimi reklam filmi “Turkcell Tango '' DIGITAL IMPACT AWARDS tarafından üç ayrı dalda ödül kazandı.

''BEST USE OF DIGITAL TO AID A CSR CAMPAIGN''  GOLD 

''BEST CORPORATE CAMPAIGN' SILVER

''BEST USE OF DIGITAL FROM THE TECHNOLOGY MEDIA AND TELECOMMUNICATION 

 SECTOR'' HIGHLY COMMENDED 

Reklam filmi merkezinde yer alan karakterler görme engelli Harun ve işitme engelli  Ayşenur'a Engelliler Günü'nde sahne performansı sergilemeleri için tango dersleri veriliyor. Gerçek karakterler kullanılarak izleyiciyi bu gerçeklik duygusu ile yakalayan reklam filmi, izleyenleri hakiki ve içten duygular ile filme bağlıyor. Bir yandan da sunduğu evrensel insani duygular ile engellilerin yaşadıklarını daha önce tecrübe etmemiş insanlar arasında güçlü bir bağ oluşturuyor.

Tüm bunların ışığında da alınan geridönüşler çok net oldu. Film 11 milyondan fazla izlenme, 12 ayrı gazetede haber ve 131 haber sitesinde yayınlandı. 

DIGITAL IMPACT AWARDS jüri üyelerinden bir tanesinin sözleri ise bu özel film herkes için özetler nitelikteydi; " İlham veren, duygulandıran ve hayranlık uyandırıcı..."

Sinem Cezayirli Kimdir?

1975’te Ankara’da doğan Cezayirli, sinema, tiyatro ve müzikle iç içe büyümüştür. Büyükbabası Vedii Cezayirli, Devlet Tiyatrosunun ilk sanatçılarındandır. Adana Şehir Tiyatrolarının ve Ankara’daki ilk film stüdyosu olan “Cezayirli Film”in kurucusudur. Babaannesi Nebile Cezayirli, radyo piyesleri ve çocuk oyunları yazıp sahnelemiştir. Dedesi H.İbrahim Ethem Özen ise Türkiye’nin ilk ve en iyi lütiyesidir. 


Sinem Cezayirli, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi mezunudur. Üniversite eğitimi süresince ve sonrasında sinema televizyon ve senaryo yazarlığı konusunda birçok eğitim aldıktan sonra, 2001 yılında TRT Genç Sinemacılar programı için çektiği ilk kısa filmi, senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Çerçeve”, Ankara Film Festivali’nde finale kaldı.


Bir süre özel bir firmada video prodüksiyon işlerinde yöneticilik yaptı.


2011’de Cezayirli Prodüksiyon firmasını kurdu ve Ankara’da film çekmeye profesyonel olarak devam etti. Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterilmek üzere büyük bir firmanın sosyal sorumluluk filmlerini çekti. Bu filmlerin başarısı üzerine 2013 yılında yaşamına İstanbul’da devam etmeye ve reklam sektöründe yönetmenlik yapmaya karar verdi.


2014 yılında çektiği “Sundown” isimli kısa film ile Madrid, Londra ve Los Angeles’ta birçok festivalde finale kaldı ve Los Angeles Sunset Film Festivali’nde 3.lük ödülü aldı. Manhattan Film Festivali’nde finale kalarak “Oscar Eligible” yani oscara uygun filmler arasında yer aldı ve 6 kıtada 200’den fazla şehirde gösterime girdi.
Reklam filmi yönetmenliğine devam etti ancak her zaman ürün değil, insan odaklı filmler çekti. Filmleri genelde senaryosundan müzik seçimine kadar kendi tasarladığı şekilde gerçekleştirdi. Bu nedenle reklam sektöründe farklı bir noktada yer aldı. Filli Boya “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”,  Halkbank “Her Şey Seninle Güzel”  gibi filmleri Türkiye’de milyonlar tarafından beğeniyle izlendi. Sektörün en önemli ödülleri olan Kristal Elma ve Felis dahil olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştür.

Son Güncelleme: 06.11.2018 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.