Sınır Tanımayan Müzik Sanat, dostluk köprüsü kuruyor

Tekirdağ / Çorlu Sanat Merkezi - Müzik Derneği ile Kabataş Erkek Liseliler Derneği, Çorlu ve Beşiktaş'ta verecekleri konserler ile Bulgaristan’ın ünlü ‘Balet Vale Dans Topluluğu, iki dost ülke Türkiye ve Bulgaristan halkları arasında, dostluk köprüleri kuruyorlar.

20 Kasım 2014 Perşembe 18:48
Sınır Tanımayan Müzik Sanat, dostluk köprüsü kuruyor






Sınır Tanımayan Müzik Sanat, dostluk köprüsü kuruyor
 
ŞAMİL KUCUR     Türkiye ile Bulgaristan arasında, Müzik/ Sanat ile Dostluk Köprüleri kuruluyor. Tekirdağ / Çorlu Sanat Merkezi - Müzik Derneği ile Kabataş Erkek Liseliler Derneği, Çorlu ve Beşiktaş'ta verecekleri konserler ile Bulgaristan’ın ünlü  ‘Balet Vale Dans  Topluluğu, iki dost ülke Türkiye  ve Bulgaristan halkları arasında, dostluk köprüleri kuruyorlar.
“Sınır Tanımayan Sanat” projesi ile düzenlenen bu konserlere, Kabataş Erkek Liseliler Folklor Ekibi’ ile Bulgaristan'dan Konuk Sanatçılar  Soprano Valeriya Peycheva ve Soprano Kremena  Krayakolova’nın da eşlik edeceği konserlerde şarkılar, türküler, danslar ve halk oyunları ile müzikseverler ve sanatseverler buluşacak.

Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği Dernek Başkanı ve Proje Koordinatörü  Hasan kaya, yaptığı açıklamada, Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği Müzik Topluluğu'nun Çorlu ve Beşiktaş'ta verecekleri konserlerde, Türk Halk ve Sanat Müziği ile Rumeli ve İstanbul Türkülerinden oluşan bir repertuvar ile sahne alacaklarını söyledi. Kaya, konserde, Bulgaristan’ın ünlü Targovişte Belediyesi Balet Vale Dans Topluluğu'nun modern dans ve bale örnekleri ile Kabataş Erkek Liseliler Folklor Ekibi'nin de, Anadlolu'nun çeşitli yörelerine ait folklor örneklerini izleyiciler ile paylaşacaklarını söyledi. 

Bulgaristan’da verilen konser büyük ilgi görmüştü
 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen etkinlikler çerçevesinde,  geçtiğimiz  haziran ayında, Bulgaristan’ın Targovişte şehrinde, Hasan Derya Beyin katkıları düzenlenen, Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği Müzik Topluluğu ile Bulgaristan’ın ünlü ‘Balet Vale Topluluğu’nun verdikleri konser büyük ilgi görmüştü.  
Kurulduğu günden bugüne kadar, gerçekleştirdiği etkinlikler ve aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği, Çorlu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 1985 yılında,  Çorlu Müzik Derneği adı ile müzik çalışmalarına başladı. Zaman içinde, Çorlu Sanat Merkezi Müzik Derneği adını alan dernek, Hasan Kaya Başkanlığında ve Gülden Kaya şefliğinde,  müzik çalışmalarını sürdürmektedir.
 
İlk konser Çorlu’da, ikinci konser Beşiktaş’ta

 
Çorlu Belediyesi ve Çorlu Halk Eğitim Merkezi katkıları ile 21 Kasım 2014 Cuma  günü, Çorlu Eski Kapalı Spor Salonu’ndaki ilk konser, saat 20.00'de başlayacak.
Beşiktaş Kent Konseyi ev sahipliği, Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ve Kabataş Erkek Liseliler Folklor Ekibi’nin de eşlik edeceği ikinci konser  23 Kasım 2014 Pazar günü,  Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak, konserin başlama saati 19.00. Her iki konser de ücretsiz olarak izlenebilinecek.
Son Güncelleme: 20.11.2014 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.