Tarihini bilmeyenler İstanbul’a hoyrat davranıyor

III. Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Feridun Emecen " İstanbul’un geçmişini öğrenemezsek İstanbullu olamayız. Tarihini bilmeyenler İstanbul’a hoyrat davranıyor" dedi..

22 Mayıs 2015 Cuma 04:58
Tarihini bilmeyenler İstanbul’a hoyrat davranıyor






Tarihini bilmeyenler İstanbul’a hoyrat davranıyor

İstanbul’un fethinin 562.yıldönümü nedeniyle 25-26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek III. Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Feridun Emecen, “İstanbul’a hak ettiği değeri verebilmek, gerçek bir İstanbullu olabilmek için bu özel kentin tarihini iyi öğrenmek gerekir. İstanbul’un geçmişini öğrenemezsek İstanbullu olamayız. Tarihini bilmeyenler İstanbul’a hoyrat davranıyor. III. Osmanlı İstanbulu Sempozyumu’nda İstanbul’un bilinmeyen tarihini öğrenecek, dolu dolu İstanbul’u konuşacağız.” dedi.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştireceği III. Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu programının tanıtılması amacıyla Sepetçiler Kasrı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, Sempozyum Düzenleme Komitesi’nden Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Ali Akyıldız ve Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan katıldı. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, “Bu yıl 3.kez düzenlediğimiz Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu’nda tarihe ışık tutacak önemli araştırmalar gün yüzüne çıkacak. Alanında uzman akademisyenler bu yıl İstanbul’un perde arkasında kalmış tarihini aydınlatacak.” dedi.

“İstanbul’un geçmişini öğrenmezsek İstanbullu olamayız”

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Feridun Emecen, “İstanbul gibi özel bir kentin tarihini öğrenmeden İstanbullu olmaktan söz edemeyiz. Tarihi öğrenemezsek İstanbul’u hoyratça kullanır, hak ettiği değeri veremeyiz. İstanbul sıkça göç alan bir şehir. Her gelen kendi kültürünü getirip yaşatmaya çalışıyor ve farklı kültürler İstanbul’un kendi kültürüne nüfuz ediyor fakat kimse İstanbul’un özündeki kültürü benimsemiyor, bu nedenle İstanbul’u hoyratça kullanıyor. Biz bu sempozyumda İstanbul’un hak ettiği değeri tarihiyle gösterecek ve bu nadide kentin kültürünün özümsenmesine katkı sağlayacağız“ dedi.

Türk edebiyatının güçlü kalemleri oturumları yönetecek

III. Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu 25-26 Mayıs tarihlerinde 29 Mayıs Üniversitesi Üsküdar Bağlarbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Türk edebiyatının güçlü kalemleri Ahmet Ümit, Selim İleri, Mario Levi, Beşir Ayvazoğlu ve İskender Pala gibi önemli isimler de sempozyumda tarihin tartışmalı konularına açıklık getirecekler. Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi ve programı http://osmanliistanbulu.org/tr/ sitesinde yer alıyor.
Son Güncelleme: 22.05.2015 05:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.