Toplu iğne başına çini işlemeli vazo ve ibrik yaptı

Eserleri mikroskop ya da büyüteç altında görülebilen dünyanın sayılı "mikro" heykeltıraşlarından Necati Korkmaz, Türk geleneksel çini sanatını toplu iğne başına yerleştirdiği vazo ve ibriğe işledi.

09 Aralık 2017 Cumartesi 14:37
Toplu iğne başına çini işlemeli vazo ve ibrik yaptı






Toplu iğne başına çini işlemeli vazo ve ibrik yaptı

KONYA(AA) - "Dünyadaki üç mikro heykeltıraştan biri" olarak tanınan Necati Korkmaz (54), Türk geleneksel çini sanatının dünyadaki en küçük örneklerini toplu iğne başına yerleştirdi.

Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi'nde el sanatları sergisi açan Korkmaz'ın eseri olan mikroskop ya da büyüteç altında görülebilen "mikroskobik" heykeller, ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Boyama, yontma, kesme ve kazıma yöntemiyle küçük objeleri sanata dönüştüren Korkmaz'ın yaptığı, "saç telinde besmele", "kalem ucundaki İstanbul", "yanmış kibrit çöpüne kazınmış futbolcu ve futbol topu", "toplu iğne başında satranç takımı" gibi eserleri dikkati çekiyor.

Korkmaz, bu eserlerini ortaya çıkarırken örümcek bacağı kılı, arı iğnesi, diken, tilki bıyığı gibi doğadan edindiği malzemeleri kullanıyor.

Mikro heykeltıraş ve hattat Necati Korkmaz, AA muhabirine, bu sanatın ender kişiler tarafından icra edildiğini söyledi.

Mikroskop ve büyüteç yardımıyla görülebilen eserlerin uzun zaman içinde büyük emek harcanarak yapıldığını anlatan, bu yıl Şeb-i Arus'a özel yeni eserini ilk kez Konya'da tanıtacağını vurguladı.

Muhabir: Abdullah Doğan

Son Güncelleme: 09.12.2017 15:29
Anahtar Kelimeler:
KültürToplu Iğne Başı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.