TRT'nin Zeyrek ile Çeyrek işkencesi...


Ertuğrul ve Filinta ile son dönem TV dizi filimlerinde kaliteyi yakalayan TRT su koyuverdi. Mübarek Ramazan ayı ile birlikte her gün tam da iftardan hemen sonra en çok izlenme saatinde yayına aldığı Zeyrek ile Çeyrek, ilk iki üç bölümün ardından adeta su kaynattı.



Filmin senaryosu da, bazı oyuncularının performansı da ilköğretim öğrencilerinden daha berbat düzeyde. Dizide rol alan usta oyuncuların sanat gücü olmasa eminim film dünya televizyon filmleri arasında en çok dalga geçilenler arasında yerini alır.

Yok eğer Zeyrek Çeyrek ile, TRT Türk halkını salak yerine koymak istediyse, bu sınavı başarıyla veriyor.

Osmanlı dönemi istanbulunda iki kafadar zabitin gündelik hayatından kesitleri aktarmayı deneyen yönetmen, muhtemelen senaryoyu ya okumamış, ya da senaristin çekilen filmin TRT'de yayınlanacağından haberi yok.
Beş para etmeyen kurgusu, güldürmenin ötesinde izleyenlere kumanda aratan diyalogları, zorlama zamanda yolculuk girişimleri oldukça ucuz ve bayat.

Dizi filmin kadrosunda yer alan onca yetenekli oyuncuyu; yönetmen de, filmin yapımcısı şirket te tabiri caizse "Ziyan" etmiş.

Oysa TRT, Zeyrek ile Çeyrek filmi için kendi sitesinde öyle tatlı bir üslupla diziyi anlatmış ki? Bu özenle kaleme alınmış tanıtım yazısının, dizi filmin son 5 günlük bölümüyle hiç bir ilgisi alakası yok. Filmin kullanıldığı platolar, o güzelim kostümler, yapılan tüm harcamalar "Nasıl olsa denetimden geçtik" anlayışıyla har vurulup harman savrulmuş.

Cem Sürücü Hoca, acilen filmde gerçekten yönetmense başına geçsin, ya da adı kullanılıyorsa lütfen filmin künyesinden ismini çıkartsın, şimdiye kadar yaptığı onca başarılı işe ciddi bir gölge düşürüyor..

Hakan Bilgin, İsmail Hacıoğlu, Yavuz Topoyan, Ali İhsan Bozdemir, Mine Teber, Pelin Öztekin, Suat Sungur, Onur Yaprakçı gibi başarılı oyuncuların, senaryodaki zorlama sahneler ve filmin ruhuna hiç uymayan görüntülerle ter döktüğü gözlerden kaçmıyor.

Yazık. Gerçekten çok yazık

Bir de bu filme milyonlarca lira para veren TRT'nin, o ünlü denetim kurumu hangi akla hizmet bu filme olur verdi? Yoksa "Emir demiri" keser mi oldu. Yoksa birilerine verilmesi gereken bir iş vardı da, böyle pespaye bir dizi filmle o iş geçiştirildi mi?

Umarım mübarek Ramazan Ayı bitmeden, TRT bu Çin işkencesiyle son dönemde kazandığı izleyici saygınlığını heba etmez..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özgür 2015-07-19 20:25:41

ramazan bitti kurtulduk bu saçma sapan diziden tam iftar saati işkenceydi