Türk sineması yabancı filmleri solladı

2016 yılında yerli yapım filmler,Hollywood yapımlarıyla kıyasıya gişe rekabeti yaşadı

19 Aralık 2016 Pazartesi 13:15
Türk sineması yabancı filmleri solladı






Türk sineması 2016 yılında yabancı filmleri solladı
2016 yılında yerli yapım filmler,Hollywood yapımlarıyla kıyasıya gişe rekabeti yaşadı.Bu rekabetten yerli yapımlar galip çıktı.2016 yılında 55 milyon sinema seyircisinden 29 milyonu vizyondaki 169 Türk filmini izledi.Özellikle so yıllarda başarılı yerli yapımların arka arkaya vizyona girmesi,Türk sinema seyircisinin tercihini yerli yapımlara çevirmesini sağladı.
2016 yılında en çok izlenen film ise yine bir Türk yapımı oldu.Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli çekilen DAĞ 2 filmi yaklaşık 2 buçuk milyon kişi tarafından izlenerek bu yılın en çok izlenen filmi oldu.
Ajans Press tarafından açıkladığı rapora göre Box Office Türkiye’nin verilerine göre yılın en çok izlenen filmleri sırasıyla DAĞ 2,Kardeşim Benim,Dedemin Fişi,Osman Pazarlama,Batman,Superman,Adaletin Şafağı ve Kolpaçıno 3.Devre oldu.
Anahtar Kelimeler:
Türk Sineması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.