Ünlü yönetmenin gençlik fotoğrafı ortalığı karıştırdı

Alfred Hitchcock sinema tarihinin gerilim filmlerindeki öncüsü ve çok sayıda sinema tekniğinin mucidi. Hiç Oscar ödülü alamayan ünlü yönetmenin aslında müzikal filmler çekmek istediği ortaya çıktı.

18 Ağustos 2017 Cuma 23:03
Ünlü yönetmenin gençlik fotoğrafı ortalığı karıştırdı






Ünlü yönetmenin gençlik fotoğrafı ortalığı karıştırdı


Tüm zamanların en iyi yönetlenlerinden Alfred Hitchcock, gençlik yıllarında en büyük hayalinin melodram ve müzikaller çekmek olduğunu biliyor muydunuz? Alfred Hitchcock'un  biyografisini kaleme alanlar, ünlü sinema ustasının gençlik yıllarına ait pek az bilinen görsellere ve sinema tekniğiyle ilgili çizimlere rastlayınca gözlerine inanamadı. Çoğu film karekterini kendi elleriyle çizerek yaratan Hitchcock, uzun yıllar kendisini melodram ustası olarak görmek istemiş.



Hitchcock ilk sinema filmi olan ''Number 13'' ü 1922'de çektikten sonra 1976 yılına kadar 70'e yakın korku/gerilim türünde film yönetmiştir. 1960'da çektiği ''Psycho'' filmi, günümüz korku sinemasına kadar uzanan yolculuğun mihenk taşı olarak kabul edilir.
Sinema tarihinin çok sayıda bilinmeyenlerine ışık tutan biyografide 1919 yılında çekilen fotoğrafı ise, dönemin yakışıklı jönlerine taş çıkartacak özelliklere sahip olması dikkat çekiyor.
Defalarca Oscar'a aday gösterilmesine rağmen hayatı boyunca bu dalda ödül alamayan, ancak gişe rekorları kıran, günümüzde bile en yüksek izleyici oylarını almayı başaran Hitchcock filmlerinde, usta yönetmenin kendi geliştirdiği sinema yöntemleri de gün yüzüne çıkıyor.


 
Son Güncelleme: 18.08.2017 23:08
Anahtar Kelimeler:
Alfred Hitchcock
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.