Vizyona yeni giren filmler

Vizyona bu hafta giren 8 film var. Bilim-Kurgu, animasyon ve korku filmlerinin bulunduğu filmlerde Paranormal Activity 5: Hayalet boyut en çok dikkat çeken filmlerden birisi oldu.

24 Ekim 2015 Cumartesi 11:06
Vizyona yeni giren filmler






Vizyona bu hafta giren 8 film var. Bilim-Kurgu, animasyon ve korku filmlerinin bulunduğu filmlerde Paranormal Activity 5: Hayalet boyut en çok dikkat çeken filmlerden birisi oldu.

Haftanın filmi, sinema, vizyon


Paranormal Activity 5: Hayalet Boyutu

Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Gerilim, Korku

Süre: 95 Dak.

Yönetmen : Gregory Plotkin

Oyuncular : Olivia Taylor Dudley, Brit Shaw, Ivy George, Chloe Csengery, Aiden Lovekamp

Senaryo : Jason Pagan, Gavin Heffernan, Adam Robitel

Yapımcı : Oren Peli, Jason Blum

Diğer Adı : Paranormal Activity 5

Film Özeti

Paranormal Activity serisinin 5. filminde bir başka ailenin, Fleege ailesinin korku dolu hikayesi anlatılıyor. Yeni taşındıkları evin bodrumunda buldukları video kasetlerde bir tuhaflık farkeden evin babası Ryan, daha sonra kasetlerin yanında eski bir video kamera bulur, ancak bu kamera insan gözünün göremediği bazı şeyleri de kaydedebilmektedir. Özellikle küçük kızları Leila’ya musallat olan gözle görünmez güçlere karşı savaşmaları gerekecektir.

Son Cadı Avcısı The Last Witch Hunter
 
Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Aksiyon ,  Fantastik, Korku, Macera

Yönetmen : Breck Eisner

Oyuncular : Vin Diesel, Elijah Wood, Rose Leslie, Michael Caine, Julie Engelbrecht

Senaryo : Cory Goodman, Matt Sazama, Burk Sharpless

Yapımcı : Bernie Goldmann, Mark Canton

Film Özeti

13. yy’da bir cadı avcısı olan Kaulder (Vin Diesel) en güçlü cadı olan Kraliçe Cadı’yı öldürmeyi başarır, ancak son anlarında Kraliçe onu ölümsüzlükle lanetler. Bu nedenle karısı ve çocuğundan sonsuza dek ayrılır. Günümüz New York’unda yaşamayı sürdüren Kaulder, aradan geçen yüzyıllar sonrasında türünün son örneği olarak kalmıştır. Bütün bu yıllar boyunca cadılarla savaşmış acı çekmiştir. Ancak Kraliçe Cadı geri gelmiştir ve ölümünün intikamını almaya kararlıdır. İkisinin savaşı, aynı zamanda dünyanın geleceğini belirleyecektir ve bu savaşta en büyük yardımcısı hiç tahmin edemeyeceği biri, dişi bir cadı olacaktır.

Otel Transilvanya 2

Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Animasyon ,  Aile ,  Aksiyon ,  Fantastik ,  Komedi

Süre: 89 Dak.

Yönetmen : Genndy Tartakovsky

Seslendirenler : Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade

Senaryo : Adam Sandler, Robert Smigel

Film Özeti

Daha önce insanlara kapısını kapalı tutan Otel Transilvanya, artık insan müşterileri de kabul etmeye başlamıştır. Birbirinden ürkütücü yaratıklar, insanlarla birlikte yaşamaktadır. Misafirler arasında Dracula’nın yarı insan yarı vampir torunu Dennis de vardır. Anne babasının yokluğunda çok sevdiği torunuyla ilgilenen Drak, Dennis’in hiçbir vampirlik belirtisi göstermediğini görür ve ona vampir olmanın tüm gerekliliklerini öğretmeye karar verir.

Solace 

Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Gerilim ,  Gizem

Yönetmen : Afonso Poyart

Oyuncular : Anthony Hopkins, Colin Farrell, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish, Marley Shelton

Senaryo : James Vanderbilt, Peter Morgan, Sean Bailey, Ted Griffin

Yapımcı : Beau Flynn, Tripp Vinson

Diğer Adı : Prémonitions

Film Özeti

Psişik güçleri olduğuna inanılan, ancak artık emekliye ayrılmış Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) isimli eski bir doktorun bu güçlerini kullanarak FBI’ın da aradığı bir seri katilin peşine düşmesini konu edinmektedir.
Film, 1995 yapımı gerilim klasiği Yedi (Seven) filminin devamı olarak görülmektedir.

Takım: Mahalle Aşkına!

Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – Türkiye

Tür : Komedi

Yönetmen : Emre Şahin

Oyuncular : Yağız Can Konyalı, Fırat Tanış, Beyza Şekerci, Mehmet Özgür, Erkan Kolçak Köstendil

Senaryo : Emre Şahin, İnan Temelkuran

Film Özeti

Plazaların arasında kalmış babadan kalma bir halısahayı işleten Tufan (Fırat Tanış) ve yetenekli kardeşi Turgay, yaşadıkları maddi sorunları aşmak, diğer yandan halısaha arazisini alıp gökdelen dikmek isteyen inşaat mafyasından kurtulabilmek için çareyi 150.000 TL ödüllü bir sokak futbolu turnuvasına katılmakta bulur. Tufan’ın antrenörlük yaptığı takımda yer alacak isimleri bulabilmek için de babalarının yıllar boyunca yetenekli gençleri not ettiği defterden yararlanırlar. Afrikalı Puma, klarnetçi Selim ve Turgay’ın aşık olduğu Gülgün gibi isimlerle şampiyon olabilmek için var güçleriyle çalışmaya başlarlar.

Babalar ve Kızları

Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Dram

Süre: 116 Dak.

Yönetmen : Gabriele Muccino

Oyuncular : Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Kylie Rogers, Diane Kruger

Senaryo : Brad Desch

Diğer Adı : Fathers & Daughters 


Film Özeti

Pulitzer Ödülü sahibi bir yazar olan Jake Davis (Russell Crowe) eşinin ölümünün ardından yaşadığı psikiyatrik sorunlarun ciddileşmesi üzerine 5 yaşındaki kızı Katie’yi bir tanıdığına bırakmak zorunda kalır. Bu olayın üzerinden 25 yıl geçtiği halde hala olayın üzerindeki etkilerini atlatamamış 30 yaşındaki yetişkin Katie ise (Amanda Seyfried) aynı şehirde kendi sorunlarıyla başbaşadır.
 

Evlenmeden Olmaz

Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – Türkiye

Tür : Komedi, Romantik

Yönetmen : Yasemin Türkmenli

Oyuncular : Özge Özberk, Cansel Elçin, Serkan Kuru, Suzan Aksoy, Seda Demir

Senaryo : Özge Aras

Film Özeti

Zeynep (Özge Özberk) ve Yavuz (Cansel Elçin) birbirini çok seven iki insandır, ancak Zeynep’in evlilik ısrarı, Yavuz’un ise evlenmeye sıcak bakmaması nedeniyle ayrılırlar. Ancak ikisi de birbirini unutmayı başaramaz. Zeynep, işi gereği “Evlenmeden Olmaz” adlı bir çöpçatanlık bürosuna 2 arkadaşıyla birlikte gittiğinde, büronun Adnan adlı tuhaf sahibiyle tanışır. Adnan Zeynep’e, eski aşkını unutturacak birini bulur, ancak bu kişi hepsinin hayatını tamamen değiştirecektir.


Mustang
  
Vizyon Tarihi: 23 Ekim 2015

Yapımı : 2015 – Fransa ,  Türkiye ,  Almanya ,  Katar

Tür : Dram

Süre: 97 Dak.

Yönetmen : Deniz Gamze Ergüven

Oyuncular : Tuğba Sunguroğlu, Elit İşcan, Doğa Zeynep Doğuşlu, Güneş Şensoy , İlayda Akdoğan

Senaryo : Deniz Gamze Ergüven, Alice Winocour

Yapımcı : Mine Vargı, Frank Henschke

Film Özeti

Film bir Karadeniz kentinde geçiyor ve aynen esinlendiği vahşi atlar gibi, uzun saçları ve özgür bedenleriyle kadın olma yolunda ilerleyen beş kız kardeşin (küçükten büyüğe Lale, Nur, Ece, Selma ve Sonay) öyküsünü anlatıyor. Okul çıkışı sınıftan erkeklerle sahilde oynadıkları masum bir oyunun kasaba halkı tarafından edepsizlik (“Erkeklerin enselerine sürtünmüşsünüz!”) olarak yorumlanmasının ardından, kız kardeşlerin hayatları aile baskısının ve onları bir an önce gelin yapmayı hedefleyen tutucu bir zihniyetin etkisi altına alınır. Ancak yetişkinlerin basmakalıp tavrını kabullenmemekte kararlı dayanışmacı mustanglar, yeniden özgür olmak için ne gerekiyorsa – en azından tam anlamıyla hapishaneye çevrilmiş bir evde elden ne geliyorsa!- yapmaya hazırdırlar. Tabii isyanları Türkiye’nin adaletsiz ve amansız gerçekliğini ne kadar aşabilirse…

Mustang filmi, 2016 yılı Akademi Ödülleri’nde Fransa’nın yabancı dilde Oscar adayı olarak belirlendi. Ayrıca 2015 Cannes Film Festivali’nde Europa Cinemas Label Ödülü’nü de kazandı.
Son Güncelleme: 24.10.2015 11:16
Anahtar Kelimeler:
SinemaHaftanın FilmiVizyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.