Ahmet OKUMUŞ

            Uzun bir aradan sonra tüm okuyucularıma yeniden merhaba demek kadar güzel bir şey yoktur. Hayat gerçekten çok kısa ve bu dünyayı takmaya değmiyor. Uzun uzun sürekli olarak dünya için çalışıyoruz. Ama bu çalışma içerisinde nedense hiç ölümü düşünmüyoruz. Buda nereden çıktı demeyin. Uzun zamandır yazmamamın sebebi yakın bir akrabamın vefatıdır. Bunun içinde uzun süre yazmadım. Ama hayata küsmekle olmuyor. Çünkü, hayat her şeye rağmen devam ediyor ve yaşanması gerektiği kadar yaşanmalı.  

            -“GÜÇLÜ ÜLKE TÜRKİYE”

            Önceki gün televizyon ekranlarından Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen bakın sonrası rehin alınan 49 vatandaşımızın 101 gün sonra serbest bırakılması gerçekten çok önemli. Çünkü, sürekli olarak muhalefet IŞID ile ilgili hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı insafsızca eleştiriyorlardı. Onun için hükümetin bu aşamadan sonra İŞİD ile ilgili yapacağı açıklamalarda artık büyük önem taşıdı. Sebebi ise sürekli olarak 49 vatandaşımızın rehine olduğu ileri sürülerek net tavır takınmaktan kaçınılıyordu. İşin özüne bakmak gerekirse operasyonu yapan veya nasıl olduğunu bilmediğimiz bu kurtarmayı başaran Milli İstihbarat Teşkilatının tüm çalışanlarını teker teker kutlamak gerekir. Bunu benden önce muhalefetin yapması gerektiğine inanıyorum. Sürekli eleştiri oklarını MİT’e yönelten muhalefette artık eleştirinin yanında yapılan iyi işlerde takdir etmesini de bilmesi gerektiğini öğrenmeli. Bu operasyonla Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğu bir kez daha dünya ya ispatlamış olduk. Dünya artık bundan sonra Türkiye ile uğraşırken ülkemizin gücünü çok iyi hesaplamalıdır.    

            -“ESNAF TEŞKİTALTARI SEÇİMLERİNİ TAMAMLADI”    

            Öte yandan 1 Ocak 2014 tarihinde esnaf teşkilatlarının en alt birimi mesleki odalarında başlayan seçimler 31 Mart itibariyle tamamlandı. 1 Mayıs 2014 tarihinde başlayan 81 ildeki 82 birliğin seçimleri ise Mayıs 2014 sonuna kadar tamamlandı. 1 Haziran 2014 tarihinde başlayan 13 Mesleki Federasyonun seçimleri ise 30 Haziran 2014 tarihinde sonuçlandı. Odalar tarafından seçilen birlik ve federasyon başkan ve yöneticileri de tepe kuruluş olan TESK’in Genel Başkanını 17 Eylül 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilen seçim ile gerçekleştirildi. Seçimler sonucunda mevcut Genel Başkan Bendevi Palandöken ikinci kez genel başkanlık görevine seçildi.

            -“ERDOĞAN’DAN ESNAF TEŞKİLATLARINA MÜŞDE”

            Bunda yazılacak ne var gibi düşünüyorsunuzdur. Burada yapılan bir seçimdir. Burada yazılması gereken aslında çok şey var. Öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  esnaf teşkilatlarına verdiği önem çok önemli. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile yaptığı ikili görüşmede TESK binasının ve teşkilatlarının yenilenmesi, esnafın sıkıntılarının biran önce giderilmesi gündeme getirilmiş ve bu konuda hemen adım atılması için talimatlar verilmiş. Bu talimatlar sonrasında bugün görev yaptıkları yerlerde huzur hakkı dahi alamayan esnaf liderleri oluşturulacak gelirler ile huzur haklarını alabilecekler. Ancak şunu iletmekte fayda var. Esnaf teşkilatlarına verilmesi gereken sicil kayıt ücretlerinden Türkiye Barolar Birliğine neden pay verilir bunu bir türlü anlamış değilim. Zaman kaybedilmeden bu uygulamaya son verilmelidir. Öte yandan yapılan seçimlerde üstün başarı gösteren Palandöken’i kutluyorum. Esnaf teşkilatlarının başında görev yapan bazı başkanlarımızı da eleştirmek isterdim. Ama eleştirmeyeceğim. Onlar kendilerini bilirler. Bunu burada benim yazmama gerek yoktur. O başkanlara ilk seçimde üyeleri en güzel dersi verirler diye düşünüyorum. Makam için teşkilatlarını zarara uğratan başkanlar asla unutulmayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.