MADEM ACELEN VAR NE İŞİN VAR BODRUM’DA

Neyin telaşı bu be kardeşim … 

Millet bas bas bağırıyor anı yaşa , anda kal , anın keyfini çıkar diye….Sen de , bende , hepimiz de  like üstüne like basıp geçmiyor muyuz bir sonraki post’a. 

Boş versene … 

Sen de benim gibi  her sabah saatini 7:30’a kurmuşken  6: 45’te kendiliğinden uyanıp da geç kaldım diye yataktan fışkıranlardan mısın ?

 Anı falan yakalayamazsın .Ya öndesin , ya arkada ..an olayında sıkıntın var..Biliyorum çünkü bende var.

Bu sabah yine yeni telaşlarlarımla  ve de gözüm saatte , 17 maddelik yapılacaklar listem elimde , yine çok geç  kalmıştım çoooookkkkk ..

Daha okulun ne kadar gereksiz olduğu tezini yeni iddialarla çürütmem gerek ,  bağırmadan 35 defa günaydın , kalkma vakti falan demem gerek .  Günaydın şarkısını söylemek , 7:55 iken saat 8 :00 diyip çocuk kandırmak  yasak . Anahtarını aldın mı , şarjın dolumu , çüzdanın yanındamı  , çantan tamam mı tuvalete gittin mi gibi ergen atarına sebep verecek cümleleri kurmazsaaaaammmm işler yolunda demektir.

Sanki gece bozmayacakmışsın gibi her gün yatak yapıyorsan , pikeleri battaniyeleri çırpıyorsan , yastıkları pat patlıyorsan ve beş yastıkla yatıyorsan geçmiş ola …Geceleri boşveeeer deyip kirli tabakları kaldırmıyorsan durumun daha da vahim …Bir de ocağı açık unuttum mu ? Kapıyı kitledim mi  diye otoparka gidip gidip eve dönüyorsan bittin. 

An  falan kalmaz bildiğin geridesin. ☹

Hedefimiz Madde 1 …. Haydi kızım  uçman lazım notere , oradan bankaya … 

Nerdeeeeee ,altı üstü bir lokmacık yol , ama bir viraj bir viraj…. Önümde bir araba  , ağır ağııııır seyretmekte ….. Geçmek ne mümkün.   Konvoy olduk ,ööyle tıngır mıngır ilerliyoruz.

Normalde yaşa takılıp ehliyeti elinden alınacak olsa vatana millete katkısı olacak amcam kasis görüp duriyim mi naaapiiiiim acaba diye bakınırken geçme fırsatım olunca , nezaketen seslenİyorum. Yürüse miydiniz acaba beyefendi ? Daha hızlı giderdeniz. 

Cevap :

MADEM ACELEN VAR NE İŞİN VAR BODRUM’DA

Zınk …

Yahu adam haklı … Ben niye geldim buraya neredeyse 20 yıl önce  , gençliğimin baharında , kariyerimin en cafcaflı zamanında … 

Durmak için yaaa …Bir dur demek için her şeye…

 Tamam Bodrum artık slow city değil , Seferihisar bile değil , ama olsun …

Bir dur  yaaa … bir sakin….

Telaşın yüzünden Bodrum’un göbeğinde ,  yoga aceleyle yapılmaz diye  azarlanmanın bir alemi var mı ? …Ya da telaştan el frenini çekmeyi unutup kendi arabanla kendi ayağını ezmene , araba kapısıyla gözünü morartmana , telefonunun üstüne ütü masası düşürmene ne demeli ? NE ?

Evet , bir cümleyle günün değişir bazen….bazen hayatın…

Benim günüm değişti . 

Boşverdim noteri ,Önümdeki  ilk kahvaltı mekanına  giriş yaptım. 

1 büyük çay ve 1 acılı labneli croissant  ( o da neyse dedim ama ) Fransızlar halt etsin , Sabriye’nin  profiterolünün  peşine düşenler  sizinde haberiniz olsun , bir de tuzlu alternatifiniz olsun. Süpermiş..

Elimde defterim …. Aldığım notlar , yapılması gerekenler ….ben onlara derin derin baktım , onlar bana …

15 dakika sonra eve geri  dönüş yolunda , ANDA ve mutluydum.

Bütün günümü olmak istediğim yerde, istemediğim hiçbir şeyi yapmadan , acele etmeden , Ekim güneşine ve günün bana getirdiği tüm güzelliklere  teslim olarak geçirdim . Güldüm , dinlendim,eğlendim.

Ohhhhhhh…. Sefam olsun … 

Seninde olsun  ama….Hadi uyarla kendine  sende  bir güncük … 

Benim de bütün keyiflerim 24 saate programlı zaten…. Fazlasına kodlanmamışım.

Öbür gün ev de temizlik var ve yarın gelen kadına ayıp olmasın diye temizlik yapmak zorundayım . Sonra ne pis kadınmış falan der ayıp olur ☺ ☺

Netice …

Anda kalmak  iyiymiş … Ama bazen …..Ama biraz…. Memleket olarak fazla anda kalma lüksümüz yok …. Olabildiği kadar anda kal , deyip kapatıyorum konuyu….Sadece denemedim deme ☺

Bihter Bangı

Bodrum 2018 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.