Akşener "Türkçe, tarih, ekonomi bilgisi olmayanlar ancak söverler."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar'da seçmenleri ile buluştu.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 16:22
Akşener "Türkçe, tarih, ekonomi bilgisi olmayanlar ancak söverler."






Akşener "Türkçe, tarih, ekonomi bilgisi olmayanlar ancak söverler."

     İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar'da seçmenleri ile buluştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Selahattin Demirtaş'ın durumu ile ilgili eleştirilere yönelik "Ne battı size? Doğu ve Güneydoğu'daki huzur mu battı size? Akşener, sana bu mu battı?" diye konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sert sözlerle eleştirdi. Akşener "Son derece terbiyesiz, son derece dangalakça açıklamalar bunlar. Türkçe, tarih, ekonomi bilgisi olmayanlar ancak söverler." diye konuştu.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar’da Anıtpark Meydanı’nda konuştu. İşte Akşener’in konuşmasından önemli satır başları: “Kadınlarımız ile yola çıktık, bir tülbent ile yola devam ettik. Buraya Kocatepe’den geldim.

   Cumhuriyeti kazandıran topraklar. Afyon Atatürk’ün emaneti Afyon. 15 Temmuz’u getiren yolu açan bizatihi AKP Genel Başkanıdır. Çünkü cumhuriyetin değerlerini beğenmedi bu arkadaşlar. Atatürk ve arkadaşlarını bir şekilde beğenmedi bu arkadaşlar. FETÖ lideri ile el sıkıştılar. Bir referandum yaptılar. Gittim Mehmet Ali Şaühin’e yapmayın, Türkiye çok büyük bir zarara uğrayacak dedim.

   Bana Meclis Başkanı Dedi ki Patrona konuş. sonunda konuştuklarım kaale alınmadı ve 2010’da o referandum yapıldı. Bu ülkenin genelkurmay başkanı terör örgütü lideri olarak yargılandı. 17-25 ortaya çıktı.Sayın Erdoğan aldatıldım, kandırıldım Allah beni affetsin dedi. Bunu neden anlatıyorum? 100 sayfa tarih okumamış olanlar, tarihi Fesli’den öğrenenler Türkiye’de bütün değerleri ucuzlattılar.

   Bugün yollardan köprülerden geçmek pahalı, ama bugün komşuluk değerleri ucuz. Bizi biz yapan bütün değerler ucuzladı, paraya ait ne varsa pahallandı.Kafamız gözümüz yarılarak ortaya bir başkanlık sistemi kondu. Muhterem zaten bunu KHK ile kullanıyordu. Sonra Saray’ın küçük ortağı durup dururken erken seçimi gündeme getirdi. Ama şimdi yarı yolda mızıkçılık başladı.

   Bu şeçimi yapmamak için elden gelen her türlü gayret ortaya konmaktadır. OHAL’de seçime gidiyoruz ama muhterem arkadaşlarımız bu durumdan rahatsız ama OHAL’de de seçim kazanmaya hazırız. Böyle bir durumda Tayyip Bey’in asabı bozuk. Şimdi karşısına bir genç, kadın hareketi olarak İYİ parti çıktı. 100 bin imza ile yola çıktık, 4 saatte bana imzaladınız verdiniz. Türkiye’nin ilk kadın cumhurbaşkanı olacağım inşallah.

   16 senedir ilk defa ‘lütfen’ dedi, demek ki siyasi rekabet milletin işine yararmış, ekonomiyi dağıttılar. Haşlanmış yuhurtadan beri yumurta üretir Afyon. Pazar tanzimi yapmak lazım. Devletin üreticisinin arkasında dimdik durmak lazım. Afyonlu gençler iş buluyor musunuz? Bu betonun tercih edildiği bir tercihle yönetilen Türkiye. Mavi tişörtlü kızım cebinde kaç TL var. 18 lirası var. Senin kaç liran var 20 lira. Burası iyiymiş, diyor ki bir siyasetçi vatandaşın cebindeki parayı sormaz. Hadi oradan.

   Türkiye Dayanışma Vakfı kuruyoruz. 8.5 milyar lirayı nereden buluyoruz? Mehmet Şimek dedi ki fındık fıstık parası. Ha işte onunla ödeyeceğim. İş buluncaya kadar gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlayacağım.(Yuh sesleri üzerine) Halledeceğiz biz onları sandıkta halledeceğiz. Neyi gördüm biliyor musunuz? İçişleri Bakanı açıklama yapmış, bunların entelektüel birikimleri sıfır. Dolar neden böyle oldu anlıyorum şimdi. Son derece terbiyesiz, son derece dangalakça açıklamalar bunlar. Türkçe, tarih, ekonomi bilgisi olmayanlar ancak söverler.

Sözcü

Son Güncelleme: 28.05.2018 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.