Anadolu Ateşi Dans Topluluğu dev İstanbul gösterisini tanıttı

 Anadolu kültürü ve Türk halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek tüm dünyaya Anadolu dili ile tanıtan “Anadolu Ateşi Dans Topluluğu”, 12- 13 Ocak’ta yapacağı dev İstanbul gösterisinin detaylarını, kuruluşunun 17. yılında ve kuruluş yıldönümü olan 12 Aralık’ta gerçekleştirdiği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

13 Aralık 2017 Çarşamba 12:51
 Anadolu Ateşi Dans Topluluğu dev İstanbul gösterisini tanıttı






    Anadolu Ateşi Dans Topluluğu dev İstanbul gösterisini tanıttı

   Anadolu kültürü ve Türk halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek tüm dünyaya Anadolu dili ile tanıtan “Anadolu Ateşi Dans Topluluğu”, 12- 13 Ocak’ta yapacağı dev İstanbul gösterisinin detaylarını, kuruluşunun 17. yılında ve kuruluş yıldönümü olan 12 Aralık’ta gerçekleştirdiği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Konuşmasına ilk yola çıktıkları günden bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu kültürünü ve Türk destanlarını 17 yıldır 100 ülkede, 45 milyonu aşan seyiriciye gösterdiklerini dile getirdi.

   Gösterilerle Anadolu’nun dans kültürünü 17 yıldır dünya seyircisiyle paylaştıklarını dile getiren Erdoğan, sözü konuşmacılar arasında yer alan dans topluluğunun iki kuşak dansçısına bıraktı. En küçük dansçı Lara Günyılmaz ile topluluğun ilk dansçılarından Kemal Gemici Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden böyle özel bir topluklukta yer almanın gururunu yaşadıklarından bahsettiler. 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak gösterilerin detaylarını vermek üzere tekrar söz alan Erdoğan, gösterilerde topluluğun 4 kuşak dansçısının beraber yer alacağından bahsetti. Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. yılını kutlamak için ilan edilen 2018 Troya Yılı’nı başlatacak olan 12 Ocak’taki “Troya” Müzikali için Mustafa Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; “Böyle bir mirasta Troya sahnesinin yazıldığı coğrafyada yaşadığımız için kendimizi sorumlu hissettik. Sahneye koyulması zor olan bir konuyu ilk defa anavatanında Türkler tarafından sahneye koyduk ve dünya macerasına atıldık. 2018 Troya Yılı için tekrar sahnedeyiz. ” 13 Ocak’ta gerçekleşecek Anadolu Ateşi gösterisinin ise 5000. gösterisi olduğunun altını çizen Erdoğan, bu sevinci İstanbullu seyircisiyle kutlayacaklarını dile getirdi. Ayrıca 200 dansçısıyla, 2000’den fazla kostüm ve dev prodüksiyonuyla Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 12-13 Ocak tarihlerinde gerçekleştirecekleri gösterilerde kostümden dekora, müziklerden koreografilere birçok farklılıklar olduğunu anlattı.

   Konuşmasına 2018 turne programı ve yeni projelerinden bahsederek devam eden Erdoğan, öncelikli olarak okullara önem verdiklerini, açık olan 7 okulun yanı sıra farklı şehirlerde ve yurtdışında dans okulu açma niyetinde olduklarını açıkladı. 2018 yılındaki yenilikler arasında çalışmalarına başladıkları “İpek Yolu” projesinden bahsederken topluluğun sosyal sorumluk projelerine önem verdiğini de dile getiren Erdoğan, ülkedeki göçmenlerin sorununu ele alan Eden:Bereket Hilali isimli müzikali sahneye koyacaklarını anlattı. Erdoğan, toplantının sonunda gerçekleşecek olan gösterilerin sponsorları; Kadıköy Belediyesi, Dijitürk, Tav Pasaport ve Süper FM’e teşekkürlerini iletti. 2018 yılında İstanbullu seyircisiyle buluşacak olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun biletleri ise Biletix’de

Son Güncelleme: 13.12.2017 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.