Deniz Seki cezaevinde bestelediği şarkısını paylaştı

Tutuklu sanatçı Deniz Seki, dün akşam ATV'de yayınlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin 15. bölümüne ikinci konuk oyuncu oldu. Deniz Seki, 13 aydır tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kameralar karşısına geçti. Seki cezaevinde bestelediği şarkıyıda ilk kez ekranlardan paylaşmış oldu.

16 Aralık 2015 Çarşamba 10:00
Deniz Seki cezaevinde bestelediği şarkısını paylaştı






Deniz Seki cezaevinde bestelediği şarkısını paylaştı

Sanatçı, çok uzun zamandan sonra "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"ın 14. ve 15. bölümlerinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Deniz Seki'nin cezaevi şarkısı ise yürekleri burktu.
Deniz Seki'nin cezaevinde yazdığı şarkı sözleri

Deniz Seki 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde cezaevinde bestelediği şarkısını ilk defa söyledi. O sözler ise şöyle;

BÜYÜMÜŞSÜNDÜR

Aşkın içinden geçtiysen büyümüşsündür

Rüzgar yönünü değiştirdiysen esmemişsindir, ılıksındır sen

Bu neyin bedeli maalesef yanmadan sönmüyor insan

Keşfe dalıp kendini seyrettiysen sen

Hatıralarınla yüzleşmişsindir

Mutlu olmayı hak ettiysen sabretmişsindir, sabretmişsindir.

Deniz Seki davasında flaş gelişmeler var...

Deniz Seki'nin 6 yıl 3 ay ceza almasına sebep olan dava süreci şimdi MİT TIR'ları soruşturmasından tutuklu olan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun görevde olduğu dönemde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na gönderilen faili meçhul bir ihbar maili ile başladı.

Mail ile ilgili aynı gün "Araştırma ve Tespit Tutanağı" hazırlayan Jandarma, bir gün içinde şaşırtıcı bir hızla araştırmalarını sonuçlandırdı ve aynı gün olayı çözüp özel yetkili savcılıktan dinleme için izin talep etti. 

Elinde bir ihbar mailinden başka hiçbir delil olmayan Jandarma özel yetkili savcılıktan aldığı dinleme izni ile çok sayıda telefonu teknik takibe aldı. Aslında suçun işlendiği bölge şehrin göbeği ve polis bölgesiydi ama ne hikmetse soruşturmayı baştan sona jandarma yürüttü.

Seki'nin Kuruçeşme'de kaldığı oteli bile Jandarma bastı. Jandarma tam 92 gün boyunca Seki'nin telefonlarını izinsiz dinledi. 'X Bayan' diye kayıtlara geçirilen kişinin aslında Deniz Seki olduğu çok iyi biliniyordu. 92'nci günün sonunda Özel Yetkili hâkimden Seki'nin kullandığı telefon ile ilgili yasal izin alındı.

Ne suç üstü ne de fiziki takip...
 
Vatan Emniyet'te Özel Yetkili Savcı'nın talimatı ile 4 gün gözaltında tut ulan Seki tutuklamaya sevk edildi ancak serbest kaldı. Savcılığın elinde telefon tapelerinden başka bir şey yoktu. Fakat soruşturma savcısı, hemen itiraz edip bir Özel Yetkili Mahkeme geleneği olan yakalama kararı çıkarılmasını sağladı. Seki, yaklaşık 8 ay iddianame hazırlanmadan hapis yattı.

Hazırlanan iddianamede genç şarkıcının uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edildi. 19 şüphelinin yer aldığı iddianamede ne fiziki takip görüntüsü ne de ne suçüstü hali gibi somut bir delil yoktu. Sadece tapeler vardı.

O tapeler okunduğunda ise ticarete ilişkin açık bir bulgu yoktu. Ayrıca Seki ile irtibatlandırılabilecek tek gram kokaine de iddianamede yer verilmemişti.
Son Güncelleme: 16.12.2015 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.