Deniz Seki Esenyurt'ta yakalandı, Avukatından İlk Açıklama

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alına...

15 Kasım 2014 Cumartesi 20:14
Deniz Seki Esenyurt'ta yakalandı, Avukatından İlk Açıklama






Hakkında hapis kararı bulunan ve 6 aydır firari konumunda olan ünlü şarkıcı Deniz Seki nişanlısı Faruk Salman'ın Büyükçekmece Alkent sitesindeki evinde yakalandı.

NİŞANLISI FENALAŞTI


Deniz Seki'nin evinde gözaltına alındığı nişanlısı Faruk Salman'ın polisleri karşısında görünce fenalaştığı öğrenildi. Baygınlık geçiren Salman hastanede tedavi altına alındı.

İŞTE YAKALANDIĞI EV

İstanbul Esenyurt'ta polis tarafından gözaltına alınan şarkıcı Deniz Seki'nin daha önce Bodrum, Yunanistan'ın Mykonos Adası ve İstanbul'un Tuzla ilçesinde saklandığı ileri sürülmüştü.

Ünlü şarkıcının zaman zaman alışverişe çıktığı, dostlarıyla eğlenceler düzenlendiği iddia edilmişti.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Yargıtay şarkıcı Seki'nin uyuşturucu ticaretinden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onadı. 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak olan Seki, denetimli serbestlikten yararlanacak

Şarkıcı Deniz Seki, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri tarafından 2009 yılında gözaltına alınmıştı. Seki, yaklaşık 7 ay tutuklu kalmış ve ilk duruşmada tahliye edilmişti. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada çıkan karar sonucu Seki, "uyuşturucu ticareti yapmak"tan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Seki ile diğer sanıklar hakkında, "uyuşturucu madde ticareti yapma" suçundan kurulan mahkûmiyet hükümlerinin onanmasını istemişti. Yargıtay 10. Ceza Dairesi ise hapis cezasını bozmuştu. Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Seki'ye "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan verdiği 6 yıl 3 ay hapsi onamıştı. Kurul tarafından onanan karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Birimi savcılığınca değerlendirildi.


Adil yargılama ihlali!


İnfaz Savcılığı da dosyayı inceledikten sonra, Seki hakkında, cezası 3 yılın üzerinde olduğu için, "yakalama" kararı çıkardı. İnfaz Kanunu kapsamında Seki, hapis cezasının 3'te 2'sini cezaevinde geçirecek. 6 yıl 3 ay ceza alan Seki, 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak. Seki'nin cezasından, daha önce yattığı 7.5 aylık tutukluluk süresi de düşülecek. Kalan 3 yıl 6 ay cezasının da son 1 yılını denetimli serbestlikten yararlanarak dışarıda geçirebilecek.

Seki'ye bir kötü haber de İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Mahkeme, Seki'nin avukatı Naim Karakaya tarafından adil yargılamanın ihlal edildiği, tanıkların dinlenmediği ve delilleri toplama taleplerinin reddedildiği gerekçesiyle yaptığı "yeniden yargılama" talebinin reddine karar verdi.

'AYM'ye başvurmuştu'

Deniz Seki, Yargıtay tarafından cezası onandıktan sonra yazılı bir açıklama yapmış ve "Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararının bana tebliğ edilmesi üzerine olağanüstü yasa yollarına başvuracağım gibi özel yetkili mahkemelerle ilgili olarak yapılan yasal düzenlemeler çerçevesinde yeniden yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne de başvuru hakkımı kullanacağım" demişti. Onama kararı üzerine Seki'nin avukatı Naim Karakaya, adil yargılanma hakkı talebiyle 16 Nisan 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Deniz Seki Esenyurt'ta yakalandı, Avukatından İlk Açıklama

Serpil KIRKESER / İstanbul, () "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alına alınarak Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Deniz Seki'nin avukatı twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise "Deniz Hanım yarın İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecek. Karar yüzüne okunup Bakırköy Kadın Cezaevine gönderilecek. İnfazı gereken süre 2,5 yıl." ifadelerini kullandı.

AYM'E YAPTIĞIMIZ BAŞVURU HALEN İNCELENİYOR

Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptıkları bireysel başvuruya ilişkin de Avukat Karakaya şunları twitter da belirtti: "Anayasa Mahkemesi, ihlal tespit ederse tahliye edilip yeniden yargılanabilir. AYM'e yaptığımız başvuru halen inceleniyor."

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.