Hazal Kaya "Bekaret testi sahnesi psikolojimi bozdu"

Oyuncu Hazal Kaya'dan oynadığı bir rol ile ilgili şaşırtan bir itiraf geldi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 08:46
Hazal Kaya "Bekaret testi sahnesi psikolojimi bozdu"






Hazal Kaya "Bekaret testi sahnesi psikolojimi bozdu"

    Oyuncu Hazal Kaya'dan oynadığı bir rol ile ilgili şaşırtan bir itiraf geldi. Hazal Kaya, verdiği bir röportajda geçmişte rol aldığı "Adını Feriha Koydum" dizisindeki bekaret testi sahnesi yüzünden psikolojik sorun yaşadığını ve şeker hastalığının ortaya çıktığını söyledi. Oyuncu Hazal Kaya'dan uzun süre konuşulacak ve oyuncu psikolojisini gündeme getirecek bir açıklama geldi.

   

   Şu sıralar beğeniyle izlenen Bizim Hikaye adlı diziyle ekrana gelen Kaya, geçmişte rol aldığı "Adını Feriha Koydum" dizisindeki bekaret testi sahnesinin kendisinde yarattığı olumsuz etkileri anlattı.Hazal Kaya, direnerek sahneyi senaryodan çıkarttığını belirtti ve şunları söyledi: "Başrolünü oynadığım "Adını Feriha Koydum" ağır tecrübeydi. Feriha'ya bekaret testi yapılıyordu. Bunu normalize etmemek için sahneyi oynamak istemediğimi belirttim. Sahne atıldı. Ama o kadar çok eleştiri aldım ki sağlığım bozuldu. Şeker hastalığım o dönem çıktı."

Hazal Kaya kimdir?

   1 Ekim 1990 tarihinde Gaziantep'de doğmuştur. Annesi ve babası avukattır.Kamera karşısına geçmesi reklam filmiyle başladı. Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders aldı. Sonra da "Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi"nde Ümit Çırak'tan eğitim aldı. Hazal Kaya 7 yaşında iken anne ve babası boşanmış ve annesi ile yaşamaya başlamıştır.

   Liseyi İstanbul İtalyan Lisesinde okumuştur. Okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya, Liseye devam ederken ajansa gidip oyunculuk için katalog kaydı yaptırmış ve liseye devam ederken de dizi çekimlerine başlamış. İlk işi "Cola Turka" reklam çekimleriydi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir ve halen eğitimi devam etmektedir.

   2007 yılında ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı.2008 yılındaHalid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal'i canlandırmıştır. Lise ikinci sınıftayken "Genco" dizisinde Özge rolünü oynadı. 2011 yılında Show TV'de başlayan "Adını Feriha Koydum" adlı dizide baş rol oynadı. Hazal Kaya 2012-2013 sezonunda "Son Yaz Balkanlar 1912" adlı dizi ile ekrana dönmeye hazırlanıyor. Hazal Kaya, tiyatroyu dansı ve keman çalmayı seviyor. İngilizce ve İtalyanca'yı da iyi derecede biliyor.

Haberler

Son Güncelleme: 21.05.2018 05:54
Anahtar Kelimeler:
Hazal Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.