Hülya Avşar Ve İş Kadınları, Suruç'ta Kobanili Kadınlarla Görüştü

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ SURUÇ (Şanlıurfa)- TÜRKİYE İş Kadınları Derneği (TİKAD) yönetim kurulu üyeleri ile sanatçı Hülya Avşar, Suriye’nin Kobani kentinden kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde barınan kadınları yaşadıkları...

22 Kasım 2014 Cumartesi 17:43
Hülya Avşar Ve İş Kadınları, Suruç'ta Kobanili Kadınlarla Görüştü






Hülya Avşar Ve İş Kadınları, Suruç'ta Kobanili Kadınlarla Görüştü

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ SURUÇ (Şanlıurfa)- TÜRKİYE İş Kadınları Derneği (TİKAD) yönetim kurulu üyeleri ile sanatçı Hülya Avşar, Suriye’nin Kobani kentinden kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde barınan kadınları yaşadıkları çadırlarda ziyaret etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kobanili sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyasına Türkiye İş Kadınları Derneği de geçtiğimiz günlerde bin elektrikli ısıtıcı ile destek verdi. TİKAD yönetim kurulu üyeleri Kezban Hatemi, Zehra Neşelavak, Nilüfer Bulut, Demet Sabancı, Esra Öztürk ile şarkıcı ve oyuncu Hülya Avşar, öğle saatlerinde uçakla Şanlıurfa’ya geldi.
Jandarmalar eşliğinde Suruç'a geçen ve kaymakam Abdullah Çiftçi tarafından karşılanan heyet, AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Aligör Mahallesi’ndeki Merkez Yatılı İlköğretim Okulu'nda barınan Suriyelileri ziyaret etti. Hülya Avşar, ziyaret ettiği Suriyeli kadınlarla Kürtçe "Ben Kürt kızıyım" diyerek bir süre sohbet etti.
ÇOCUKLARI TERLİKLE DÖVDÜ
Heyet tarafından getirilen oyuncaklar ise AFAD’ın koordinasyon TIR'ında çocuklara dağıtıldı. Oyuncaklardan almak isteyen çocuklar, TIR'ın önünde izdiham oluşturdu. Bu sırada bir yetişkin Suriyeli izdihama yol açan çocuklara terlikle vurduğu dikkat çekti.
TARTIŞMAYI 'SİYASET TINNE (YOK)' DİYEREK SONLANDIRDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun bulunduğu grupla birlikte DBP'li belediyeler tarafından Suruç girişine kurulan Kobani çadır kentine geçti. AK Parti ile DBP arasında çalışmaların kıyaslanması üzerine yaşanan kısa süreli tartışmanın arasına giren Hülya Avşar, "Burada insani yardım için bulunuyoruz. Bu yüzden burada siyaset yapmayın. Siyaset tınne (yok)" diyerek ortamı yumuşattı.
Hülya Avşar, sanatçıların Kobani'yi görmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Burası bir sanatçının görmesi gereken bir ortamdır. Burası yapamadığımız bir şeyi burada yapmak için burada bulunuyoruz. Buraya reklam yapmaya geldim görsünler, duysunlar, buraya gelsinler diye geldim."
Heyet daha sonra, Kobani’de yaşanan çatışmaları yakından görmek üzere Mürşıtpınar Mahallesi'ne geçti. Ancak güvenlik gerekçesiyle askerler tarafından durdurulan heyet, geri döndü. Heyet, Ağveran Mahallesi'nde bir süre kadınlara ve çocuklara hediye dağıttıktan sonra Şanlıurfa’ya hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.