Kekili'nin İsrail için yaptığı beste izlenme rekoru kırdı

 Şarkıcı Murat Kekili İsrail için yaptığı beste paylaşım rekoru kırdı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 17:43
Kekili'nin İsrail için yaptığı beste izlenme rekoru kırdı






Kekili'nin İsrail için yaptığı beste izlenme rekoru kırdı

      Şarkıcı Murat Kekili İsrail için yaptığı beste paylaşım rekoru kırdı.Necip Fazıl Kısakürek'in İsrail'le ilgili "Yıkılasın İsrail, enkazını göreyim. Sana ülke diyenin, yüzüne tüküreyim" sözlerine beste yapan Murat Kekilli, büyük beğeni topladı. Amerika'nın onayıyla İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı katliama sanat dünyasından da tepkiler yükseldi. Yıldız Tilbe'nin İsrail'e yönelik yaptığı sert açıklamalardan sonra Murat Kekilli de harekete geçti. Necip Fazıl Kısakürek'in İsrail'le ilgili sözlerini besteleyen Adanalı sanatçı, takipçilerinin beğenisini topladı."YIKILASIN İSRAİL, ENKAZINI GÖREYİM"Kekilli, "Yıkılasın İsrail, enkazını göreyim. Sana ülke diyenin, yüzüne tüküreyim" ifadelerini kullandı.

Murat Kekili kimdir?

   Murat Kekilli, 18 Nisan 1968 tarihinde Adana‘da doğmuştur. Babasının adı Mustafa Kekilli, annesinin adı Sıdıka Kekilli’dir. Hüseyin Kekilli (d.1971) adında kardeşi vardır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. Müzik hayatına ilk piyano ile başladı. Adana’da gençlik sarayının müdürü ile tanışıpen orada piyano çalan bir arkadaşını görür. Parmaklarına bakar çok güzeldir ve arkadaşı Barış Manço‘nun şarkısını çalıyordur. Ondan dolayı piyanoya hayran olmuş ve öğrenmiştir. Murat Kekilli, 1989 yılında askerlik görevini yapmaya başladı, 1991 yılında bitirdi. 1992-1993 sezonunda Adana devlet konservatuar sınavlarını kazanandı ve bir yıl kadar devam edip ayrıldı. 1994 yılında İstanbul’a geldi. Daha sonra Yolcular adlı grup ile çalışmalarına başlar. Aynı yıl ilk grubunun ismi olan Kilikyalıları kurdu. 1996 yılında ilk albümü “Vay Be! Eşek Gözlüm” adı ile çıkardı. 1999 yılında “Bu Akşam Ölürüm” adlı albümünü çıkardı. Büyük bir ilgi gören bu albüm sayesinde tüm Türkiye’de tanındı.Murat Kekilli, İstanbul’da yaşamaktadır. 2013 yılında “Gümüş Teller” albümü ile tekrar müzik hayatına döndü.

Haberler

Anahtar Kelimeler:
İsrailMurat Kekili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.