Krallar gibi anıldı...

Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en büyük jönü olarak kabul edilen “Kral” lakaplı aktör Ayhan Işık, aramızdan ayrılışının 36. yılında ailesinin ve Türk sinemasına emek vermiş birçok yıldızın...

05 Mayıs 2015 Salı 12:33
Krallar gibi anıldı...






Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - Yeşilçam’ın gelmiş geçmiş en büyük jönü olarak kabul edilen “Kral” lakaplı aktör Ayhan Işık, aramızdan ayrılışının 36. yılında ailesinin ve Türk sinemasına emek vermiş birçok yıldızın katılımıyla krallar gibi anıldı.
Efendiliğiyle, dürüstlüğüyle, işine olan saygısıyla, çalışma disipliniyle ve kendine özgü prensipleriyle Türk sinemasının 1950’li ve 1960’lı yıllarına damgasını vurmasının yanı sıra Yeşilçam’da Star sineması devrini başlatan Ayhan ışık, en verimli olduğu çağda; 1979 yılının 16 Haziranında aramızdan ayrılarak milyonlarca sevenini üzmüştü.  
Türk sinema tarihinde yeri doldurulamayacak bir yere sahip olan Ayhan Işık için İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği kimsenin kendisini unutmadığını göstermek ve yaş gününü kutlamak maksadıyla çok özel bir anma programı düzenlendi. Beyaz perdenin kralı 86. Yaş gününde Münih’ten bizzat kullanarak getirdiği ve uzun yıllar kullandığı 1966 model üstü açık 230 SL spor Mercedes otomobilin yanında balmumu heykeliyle programa katılan dostlarına "Hoşgeldiniz" dedi.
Etkinlik alanında led ekranlarda filmlerinden sahnelerin yansıtılmasının yanı sıra, 1961 yılında çekilen ve başrollerini Ayhan Işık ile Türkan Şoray’ın paylaştıkları “ Otobüs Yolcuları” adlı filmin anısına, o yıllara ait bir yolcu otobüsü de üzerinde filmden sahnelerin yer aldığı foto bloklarla donanmış şekilde seremonide yerini aldı.

Ayhan Işık’ı anma törenine” Kral’ın eşi Gülşen Işık ve kızı Serap Işık’ın yanı sıra: Hülya Koçyiğit, Göksel Arsoy, İzzet Günay, Selda Alkor, Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Nilüfer Aydan, Sümer Tilmaç, Engin Çağlar gibi birçok ünlü sinema sanatçısı katıldı. Çok sayıda Ayhan Işık filmini yönetmiş Ertem Göreç ve Yeşilçam’ın büyük senaristi Safa Önal’ da törene katılanlarla anılarını paylaştı.
Anma programına katılan ünlü sinema sanatçılarından Hülya Koçyiğit, “ Ayhan Ağabey ile birçok filmde birlikte çalıştık. İşini çok ciddiye alan bir aktördü. Ondan çok şey öğrendim” derken, diğer usta aktörlerde kendisini rahmetle andıklarını söylediler. Kral’ın eşi ve kızı ise, aradan onca yıl geçmiş olmasına rağmen kendisine olan özlemlerinin hiç dinmediğini belirttiler.
Etkinliğin ev sahipliğini yapan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkan’ı Serkan Okay’da yaptığı konuşmada: “ Yeşilçam’ın Kralı Ayhan Işık her zaman gönlümüzün en nadide köşesinde olmuş ve olmaya da devam edecektir. Böylesine büyük bir ismi, Türk sinemasının 100. Yılında, 86. Yaş gününde anmak adına, Yeşilçam’ın üstatlarıyla birlikte olmak gerçekten büyük heyecan ve mutluluk verici. Unutulmaz tarihi bir gün yaşıyoruz” dedi.  
Program, Ayhan Işık adına kesilen yaş günü pastası ve kendisine ait balmumu heykelinin yanında çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.    

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.