Liseli hayranından Aslıhan Güner’e ormandan sonra kütüphane

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde lise öğrencisi, 17 yaşındaki Hatice Dakes, hayranı olduğu oyuncu Aslıhan Güner için ilçede ‘Hatıra Ormanı’ oluşturulmasına öncülük ettikten sonra şimdi de Kocaeli’ndeki bir...

21 Ocak 2015 Çarşamba 10:36
Liseli hayranından Aslıhan Güner’e ormandan sonra kütüphane






BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde lise öğrencisi, 17 yaşındaki Hatice Dakes, hayranı olduğu oyuncu Aslıhan Güner için ilçede ‘Hatıra Ormanı’ oluşturulmasına öncülük ettikten sonra şimdi de Kocaeli’ndeki bir okulda adının verileceği kütüphanenin raflarını doldurmak için harekete geçti.
Hatice Dakes, ‘Asi’ dizisinden itibaren hayranlıkla izlediği Aslıhan Güner’e 17 Aralık’taki doğum günü için ne gibi bir jest yapabileceğini düşünürken rehberlik öğretmeni ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Aylin Sakin’in önerisi ile 'Hatıra Ormanı' oluşturulması için harekete geçemeye karar verdi. Dakes, bu düşüncesini ilettiği Orhangazi Belediyesi’nin alan başta olmak üzere tam tahsis ederek destek vermesi ve ilçeye davet etmesi ardından tanıştığı ve sosyal medya üzerinden yakından takip ettiği Aslıhan Güner’in kitap tutkusunu göz önüne alarak yeniden bu adımı attığını belirtti.
Hatice Dakes, Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’ndeki Derbert Ortaokulu’ndaki kütüphanenin boş olduğunu öğrenince o okuldaki Türkçe Öğretmeni Özkan Bardan ile bağlantı kurarak kütüphaneye ‘Aslıhan Güner’ isminin verilmesi koşuluyla kampanya başlattı. Okul yöneticilerinin bunu kabul etmesi üzerine internet üzerinden Aslıhan Güner’in hayranlarına destek çağrısında bulunan Hatice Dakes, "Onun adını kütüphanede bir kez daha ölümsüzleştirceğim için gurur duyuyorum. Herkesten okula kitap göndermesini bekliyorum. O çok farklı sıradan bir oyuncu değil, halkın içinden, herkesin tüm sorunları ile ilgilenip yardımcı olmaya çalışıyor" dedi.
Aslıhan Güner, hayranı Hatice Dakes'in girişimi ile Orhangazi’ye geçen ay giderek adını taşıyan hatıra ormanı için ona ve belediye yetkililerine teşekkür ettiğini adını taşıyacak okuldaki kütüphane girişiminden duygulandığını söyledi. Güner, "Faydalı şeyler olunca ben de elbette destek veriyorum. Kütüphane için ben de elimden geldiğince yardım yaptım, desteğimizi vereceğiz. Önem verdiğim şeylerden biri kitap okuma alışkanlığını özendirmek. Hatice başta olmak üzere bu çalışmalara katkı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.