Manda Yuvası filminin galası Kastamonu'da yapıldı

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - ÇEKİMLERİ Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde yapılan ve 27 Şubat'ta gösterime giren komedi filmi 'Manda Yuvası'nın galası Kastamonu'da yapıldı. Tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey'in...

03 Mart 2015 Salı 16:52
Manda Yuvası filminin galası Kastamonu'da yapıldı






Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - ÇEKİMLERİ Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde yapılan ve 27 Şubat'ta gösterime giren komedi filmi 'Manda Yuvası'nın galası Kastamonu'da yapıldı.
Tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey'in yönettiği, İlbey ile birlikte Seray Sever, Yasemin Yalçın, Kadir Çöpdemir, Kemal Kuruçay, Hidayet Erdinç gibi oyuncuların rol aldığı filmin galası, kentteki bir alışveriş merkezinde bulunan sinema salonunda gerçekleştirildi. İlyas İlbey ve Kemal Kocatürk'ün yer aldığı galaya, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkan Vekili Ak Parti'li Eşref Can da katıldı.
Gazetecilere açıklama yapan İlbey, filmde Çaykaşı Köyü'nde alıştıkları hayatları ile kapıya dayanan sanayileşme arasında sıkışan köylülerin hikayesinin anlatıldığını söyledi. Kastamonu'nun tanıtımı için filmin önemli olduğuna işaret eden İlbey, "Bu bir kültür mirasıdır, benim şeref madalyamdır" dedi.
Kastamonu yöresine özgü, 'Daş düşebülü, ayı çıkabülü' tabelasının filmde 'Daş düşebülü' şeklinde yer aldığının hatırlatılması üzerine de İlbey, şöyle konuştu:

"Ayı, Allah'ın yarattığı en vahşi hayvan. En vahşi canlı da insanoğludur. İnsandan daha vahşi canlı yok. Siz hiç ayılar arası savaş gördünüz mü? Ayılar arası katliam gördünüz mü? Ya da bir ayının dişi ayıya tecavüz edip onu katlettiğini gördünüz mü? Bunlar insana mahsus şeyler. Ayı utanılacak bir şey değil. Baktığımız zaman Berlin'in simgesi, Rusya'nın sembolü, Çin, Kanada'nın sembolü ayı. Film festivaline bakıyorsunuz ayı ödülü veriyorlar. Bunda utanılacak bir şey yok. Ama biz filmde ayıyı işlemedik."
İlbey, sinemaseverlere imza dağıtıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.