Nebahat Çehre annesini son yolculuğuna uğurladı

Usta oyuncu Nebahat Çehre önceki gün vefat eden annesini gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı.

Nebahat Çehre annesini son yolculuğuna uğurladı

Usta oyuncu Nebahat Çehre önceki gün vefat eden annesini gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 08:15
Nebahat Çehre annesini son yolculuğuna uğurladı

Nebahat Çehre annesini son yolculuğuna uğurladı

    Usta oyuncu Nebahat Çehre önceki gün vefat eden annesini gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı.Usta oyuncu Nebahat Çehre’nin annesi Fethiye Müzeyyen Nar, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.Usta oyuncu Nebahat Çehre’nin annesi Fethiye Müzeyyen Nar, önceki gün hayatını kaybetmişti.

    Nebahat Çehre'nin annesi Fethiye Müzeyyen Nar için dün ikindi vakti Üsküdar Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.Törene Nebahat Çehre’nin dostları ve yakınları katıldı. İkindi namazının ardından Fethiye Müzeyyen Nar için dua edilerek helallik alındı. Fethiye Müzeyyen Nar’ın cenazesi cenaze namazının ardından toprağa verildi.

   Usta oyuncu Nebahat Çehre'nin 95 yaşındaki annesi Fethiye Müzeyyen Nar, önceki gün hayatını kaybetmişti.Nebahat Çehre, acı haberi sosyal medya hesabında takipçileri ile paylaştı. Nebahat Çehre,  sosyal medyadan yaptığı paylaımda "Canım anneme veda" notuyla paylaştığı fotoğrafta, "Acı kaybımız. Canım annem Fethiye Müzeyyen Nar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Cenazesi bugün (15.05.2018 Salı) ikindi namazına müteakip Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecektir. Seni hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Nebahat Çehre kimdir?

   15 Mart 1944 Samsun doğumludur. 4 çocuklu bir ailenin tek kızı olarak büyümüştür. Annesi laz babası ise Gürcü asıllıdır. 5 yaşında ailesi İstanbul’a taşınmıştır. 15 yaşında ‘Türkiye Güzeli’ seçilen Çehre, fotomodellik ve mankenlik yaptığı sıralar kendisine gelen bir teklif üzerine 1961 yılında ‘Yaban Gülüm’ adlı film ile sinemaya ilk adımı atmıştır.

   1964’te Yılmaz Güney ile tanışmış, 'Kemalı Zeybek' filminde filminde rol aldı. 30 Ocak 1967 yılında Yılmaz Güney ile evlilik yapmış, bu evlilik süresince kameralardan uzak kalmıştır. Fakat boşanma kararı aldıktan sonra ekran karşısına geri dönmüştür. Çehre, ikinci evliliği sırasında yine sahnelerden uzak kalmıştır.

Filmografisi  

Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 2006 
Candan Öte - 2006 
Yadigar - 2004 
Haziran Gecesi- 2004 
Zalim - 2003 
Gülüm - 2002 
Kardelen - 2002 
Yeni Hayat - 2001 
Yedikuleli Mihriban - 1992 
Yaşamak - 1988 
Kimlik - 1988 
Eski Sevdalar Gibi - 1987 
Güneşteki Leke - 1986 
Kahreden Gençlik - 1985 
Yarış - 1975 
Beş Tavuk Bir Horoz - 1974 
Aynı Yolun Yolcusu - 1972 
Alçaklar Cehenneme Gider - 1972 
Kan Dökmez Remzi - 1972 
Elmacı Kadın - 1971 
İntikam Kartalları - 1971 
Sürgünden Geliyorum - 1971 
Kaderin Pençesinde - 1970 
Ana Gibi Yar Olmaz - 1970 
Ecelin Gölgesinde - 1970 
Günahsız Katiller - 1970 
Müthiş Türk - 1970 
Yaşamak İçin Öldüreceksin - 1970 
Adsız Cengaver - 1970 
Fatoş Talihsiz Yavru - 1970 
Bir Çirkin Adam - 1969 
Namus Fedaisi - 1969 
Nisan Yağmuru - 1969 
Ölüm Şart Oldu - 1969 
Ringo Vadiler Kaplanı - 1969 
Yılan Soyu - 1969 
Çılgınlar Cehennemi - 1969 
Namluda Üç Kurşun - 1969 
Demir Pençe Casuslar Savaşı - 1969 
Dikenli Hayat - 1969 
Kirli Yüzlü Melek - 1969 
Sürgünler - 1969 
Talihsiz Gelin - 1969 
Yayla Kızı Gül Ayşe - 1969 
Zorro Dişi Fantoma'ya Karşı - 1969 
Zorro'nun Kara Kamçısı - 1969 
Zorro Kamçılı Süvari - 1969 
Zorro'nun İntikamı - 1969 
Demir Pençe - 1969 
Seyyit Han - 1968 
Toprağın Gelini - 1968 
Beyoğlu Canavarı - 1968 
Dev Adam - 1968 
Kızıl Maske (2) - 1968 
Aşkların En Güzeli - 1968 
Malkoçoğlu Kara Korsan - 1968 
Parmaksız Salih - 1968 
Korkusuz Yabancı - 1968 
Hacı Murat Geliyor - 1968 
Pire Nuri - 1968 
Çirkin Kral Affetmez - 1967 
Eşkiya Celladı - 1967 
Balatlı Arif - 1967 
Felaket Kuşu - 1967 
Yedi Dağın Aslanı - 1966 
At Avrat Silah - 1966 
Kibar Haydut - 1966 
Eşrefpaşalı - 1966 
Dövüşmek Şart Oldu - 1966 
Büyük İntikam - 1966 
İntikam Fırtınası - 1966 
Yalnız Adam (Kibar Haydut) - 1966 
Aslanların Dönüşü - 1966 
Kırık Hayatlar - 1965 
Dokuz Canlı Adam - 1965 
İçimizdeki Boşluk - 1965 
Pişkin Delikanlı - 1965 
Silahların Sesi - 1965 
Melek Yüzlü Caniler - 1965 
Kardeş Belası - 1965 
Şoförün Kızı - 1965 
Silaha Yeminliydim - 1965 
Dağların Oğlu - 1965 
Dağ Başını Duman Almış - 1964 
Lekeli Aşk - 1964 
Kamalı Zeybek - 1964 
Affetmeyen Kadın - 1964 
Kral Arkadaşım - 1964 
Çöpçatanlar Kampı - 1964 
Güzeller Kumsalı - 1964 
İki Sene Mektep Tatili - 1964 
Avanta Kemal - 1964 
Bize de mi Numara - 1963 
Barut Fıçısı - 1963 
Çiçeksiz Bahçe - 1963 
İki Vatanlı Kadın - 1963 
Sevimli Serseri - 1962 
Esir Kuş - 1962 
Kanun Kanundur - 1962 
Acı Hayat - 1962 
Aşk Bekliyor - 1962 
Gümüş Gerdanlık - 1962 
Meçhule Gidenler - 1962 
Memnu Meyva - 1962 
Yaban Gülü - 1961 

Anahtar Kelimeler:
Nebahat Çehre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.