Nerden baksan yalan, nereden baksan hile; Sibel Can, 6 yaş birden nasıl gençleşti?

Sahneye çıkabilmek için 32 yıl önce açılan davada, Sibel Can'ın yaşı için tanıklık yapanlar "Yalancı şahitliği"nde mi bulundu? O dönem Sibel Can'ın yaşı için rapor düzenleyen Adli Tıp Kurumu, mahkemeye gönderdiği raporu nasıl hazırladı. Adli Tıp Kurumu mahkemeyi nasıl yanılttı.

15 Kasım 2016 Salı 16:21
Nerden baksan yalan, nereden baksan hile; Sibel Can, 6 yaş birden nasıl gençleşti?






Nerden baksan yalan, nereden baksan hile; Sibel Can, 6 yaş birden nasıl gençleşti?

Ünlü şarkıcı Sibel Can, gerçek yaşına kavuşabilmek için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Yıllar önce sahneye çıkabilmesi için babası Engin Cangüre'nin mahkeme kararıyla yaşını 6 yaş büyüttüğü şarkıcı Sibel Can, 32 yıl sonra yine mahkeme kararıyla yaşını küçülttü. Ancak 32 yıl önce mahkemeye gelen tanıkların "Yalancı şahitliği" koskoca Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporun da "Yalan dolan" olduğu gibi konular tartışılmaya başlandı. Kızlarını sahneye çıkarmak için adalete yanlış bilgi veren Sibel Can'ın babası için herhangi bir hukuki yaptırım bulunmuyor.



SAHNEYE ÇIKABİLMEK İÇİN YAŞINI BÜYÜTMÜŞTÜ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada Sibel Can yaşının büyütülmesi olayını dilekçesinde şöyle anlatmıştı: Ünlü sanatçının babası Engin Cangüre, 1985 yılında Sibel Can'ın doğum tarihinin nüfusta yanlış olduğunu belirterek mahkeye başvurdu.

MAHKEMEDE TANIKLAR YALAN MI SÖYLEDİ?

Sibel Can'ın 1970 doğumlu olmasına rağmen nüfusa 1972 olarak kaydedildiğini belirten Cangüne kızının yaşının büyütülmesini istedi. Mahkemede tanıklar da Sibel Can'ın 1964 tarihinde doğduğunu anlattı.

ADLİ TIP O RAPORU NASIL HAZIRLADI?

Mahkeme o tarihte 15 yaşında olan Sibel Can'ın dış görünümü, tanık ve Adli Tıp raporunu dikkate alarak Can'ın doğumunun nüfusa yanlış yazıldığını belirterek, doğum tarihini 1 Ağustos 1964 olarak düzeltilmesine karar verdi.

Mahkeme kararıyla 6 yaş büyüyen Sibel Can, 32 yıl sonra gerçek yaşının 1970 olarak düzeltilmesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.


 
Son Güncelleme: 15.11.2016 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.