Ödüle Doymuyor

Antalya Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Dalı Mutfak Bölümü'nden bu yıl mezun olan Alper Güler, son iki yılda katıldığı 12 ulusal ve uluslararası yarışmada ödül kazanmayı başardı. Genç aşçı, en son Tayland'dan 3 ödülle döndü.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 10:50
Ödüle Doymuyor






 

Ödüle Doymuyor

Antalya Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Dalı Mutfak Bölümü'nden bu yıl mezun olan Alper Güler, son iki yılda katıldığı 12 ulusal ve uluslararası yarışmada ödül kazanmayı başardı. Genç aşçı, en son Tayland'dan 3 ödülle döndü.

Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Dalı Mutfak Bölümü'nden bu yıl mezun olan 18 yaşındaki Alper Güler, lise öğrencisi olarak katıldığı 14'ü aşkın ulusal ve uluslararası yarışmada 28 madalya, 50'yi aşkın sertifika, 8 profesyonel mutfak sertifikası, 5 kupa, 6 plaket, 10'u aşkın aşçılık teşekkür belgesi aldı. 

14 Mart 2014 tarihinde Bolu'da düzenlenen ulusal yemek yarışmasında yöresel yemek ve kuzu yemeği kategorilerinde 2'ncilik ödülü kazanan Alper Güler, aynı yıl 19 Nisan'da Manavgat'ta düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında balık yemeği kategorisinde 2'nci olurken, ana yemek ve tatlı kategorilerinde de merit ödülü kazandı. 

17 Mayıs 2014'te Bursa'da düzenlenen ulusal yemek yarışmasında ana yemek ve tatlı kategorilerinde ikincilik, makarna kategorisinde de 3'üncülük ödülü almayı başaran genç aşçı, yine aynı yıl 21- 22 Haziran tarihlerinde Bilecik Söğüt'te düzenlenen 1'inci Ertuğrul Gazi Osmanlı Mutfağı yemek yarışmasında kuzu yemeği kategorisinde bronz madalya ve 3'üncülük kupası, tavuk yemeği ve makarna kategorilerinde 2'ncilik, balık kategorisinde de 1'incilik aldı. 

27 Eylül 2014 tarihinde Bolu Mengen'de yapılan 30'uncu Uluslararası Aşçılar Festivali kapsamındaki yemek yarışmasında tavuk yemeği kategorisinde altın madalya kazanan Güler, Yılın Altın Chef'i kategorisinde gümüş madalya, kırmızı et kategorisinde bronz madalya ve balık kategorisinde merit ödülü aldı. 

17 Ekim 2014 tarihinde ise Bursa Nilüfer'de yapılan Uluslararası Gastronomi Yemek Yarışmasında kuzu yemeği kategorisinde 3'üncü olan Güler, balık ve tatlı kategorilerinde gümüş madalya ile ödüllendirildi. 

24- 26 Ekim 2014 tarihlerinde Alanya'da yapılan Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması'nda kuzu yemeği gençler klasmanında 1'inciliği kazanan Güler, 2015'te katıldığı yarışmalarda en iyiler arasına girmeyi başardı. 

Liseli aşçı Güler, 21- 24 Ocak 2015 tarihinde Antalya'da düzenlenen Altın Kep Yemek Yarışması'nda turizm otelcilik okulları arasında Bilge Güler ve Fırat Fidan adlı öğrenci arkadaşlarıyla birlikte ekip olarak Türkiye ikinciliğini kazandı. 

28- 31 Ocak 2015 tarihinde İstanbul'da yapılan Kıtalararası Gastronomi Yarışması'nda ise gençler balık ve tatlı kategorilerinde dünya üçüncülüğü, gençler ana yemek kategorisinde de dünya dördüncülüğünü elde etti. 

8-12 Şubat 2015 tarihlerinde Dubai'de yapılan Dünya Chefler Yarışması'nda dünyaca ünlü aşçılarla yarışan Alper Güler, Profesyonel Chef Balık kategorisinde dünya dördüncüsü, Profesyonel Chef Et kategorisinde dünya beşincisi oldu. 

Dünya Şefler ve Aşçılar Federasyonu (WACS) ve Kuzey Yunanistan Şefler ve Aşçılar Federasyonu'nun bu yıl 26- 28 Şubat tarihlerinde 9'uncusunu düzenlediği Uluslararası Yemek Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Alper Güler, 28 ülkeden profesyonel aşçılarla yarıştı. Selanik'te düzenlenen yarışmada Güler, balık, kuzu ve tatlı kategorilerinde toplam 3 bronz madalya ile Avrupa üçüncülüğü ödülleri kazandı.

Genç aşçı en son 20- 24 Mayıs tarihlerinde Tayland'da yapılan Ultimate Chef Asya Kıtası Yemek Yarışması'nda ördek kategorisinde Asya 4'üncüsü olurken, balık ve tavuk kategorilerinde de Asya 3'üncülüğü başarısı elde etti.

Son Güncelleme: 01.08.2015 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.