Rafet El Roman soyadını neden değiştirdi?

Rafet Yaşdut, yıllardır sahnede kullandığı adını Almanya'da değiştirdi. O artık resmen Rafet El Roman oldu..

23 Eylül 2014 Salı 20:50
Rafet El Roman soyadını neden değiştirdi?






Rafet El Roman soyadını neden değiştirdi?

Adını, soyadını değiştiren ünlüler kervanına sonunda o da katıldı. Oysa çok ender bulunan Türkçe soyadına sahipti. Rafet Yaşdut, yıllardır sahnede kullandığı adını Almanya'da değiştirdi. O artık resmen Rafet El Roman oldu..

Kimliğinde 'Yaşdut' olarak yer alan soyadını, Almanya'da verdiği 4 yıllık hukuk mücadelesi sonucunda , 'El Roman' olarak değiştirdi.

Bugüne dek, 'El Roman' kimliğini, sadece sanatçı ismi olarak kullanan Rafet El Roman, bundan böyle pasaportunda ve kimliğinde de 'Rafet El Roman' olarak geçecek. Aynı zamanda Tuğba Altıntop'tan olan kızları Su ve Şevval ın, 7 yıllık eski kız arkadaşı Yeşim Eryıdırım'dan olan oğlu Edvan'ın da soyadları El Roman olarak kayıtlara geçti.
Sanatçı, aile ve akrabalarının tüm karşı çıkmalarına ragmen soyadını el roman olarak resmileştirmekten vazgeçmedi. Rafet El Roman, "EL ROMAN" ismini 1400 lü yıllarda yaşayan bir İspanyol masal kahramanı ELROMANO' nun hayat hikayesinden etkilenerek 1992 yılından bugüne dek kullanmaktaydı. Türkçe söylediği şarkılarla milyonlarca kişinin kalbini fethetmeyi başaran bir Türk sanatçısının soyadı için İspanyol masal kahramanına sığınmasına hayranlarının nasıl tepki vereceği meçhul..
Son Güncelleme: 23.09.2014 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.