Rihanna, Amber Heard hackerların kurbanı oldu

Hollywood yıldızlarını hedef alan hack saldırılarının son kurbanı ünlü şarkıcı Rihanna ile Amber Heard oldu.

22 Eylül 2014 Pazartesi 15:40
Rihanna, Amber Heard hackerların kurbanı oldu






Rihanna, Amber Heard hackerların kurbanı oldu


Hollywood yıldızlarını hedef alan hack saldırılarının son kurbanı ünlü şarkıcı Rihanna ile Amber Heard oldu. Appele hacklenen ünlüler için 'Kullanıcıların hesabına sızıntı olmuş, iCloud sağlam' derken hackerlar hem Apple ile hem de ünlülerle dalga geçti

Ünlü şarkıcı Rihanna ve oyuncu Amber Heard, Hollywood’u sarsan hacker saldırısının son kurbanları oldular. Rihanna ve Heard’ın özel fotoğraflarını ele geçiren bilgisayar korsanları, bu fotoğrafları 4chan ve Reddit’te yayınladı. 50 adet üstsüz fotoğrafı bu sitelerde yayınlanan Amber Heard, hacker’lardan en çok etkilenen ünlü isim oldu. Ünlü şarkıcıya ait olduğu iddia edilen fotoğraflarla ilgili Rihanna, henüz bir açıklama yapmadı. Kimliği belirlenemeyen hacker’lar geçtiğimiz haftalarda Rihanna’nın üstsüz fotoğraflarına sahip olduklarını iddia etmişlerdi.
50 tane üstsüz fotoğrafı çalınan ABD’li genç oyuncu Amber Heard’ın bu fotoğraflarından birisini zamanında nişanlısı Jonny Depp’e gönderdiği iddia edildi.

APPLE; İCLOUD SAĞLAM, KULLANICILAR HATALI

Rihanna ve Amber Heard’ın fotoğrafları daha öncekiler gibi Apple’ın iCloud servisinden çalındı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Apple, hacker’ların kullanıcı bilgilerini hedef alarak sızıntıyı gerçekleştirdiğinin ve iCloud’da güvenlik açığı bulunmadığının altını çizdi.
Geçtiğimiz haftalarda aralarında Jennifer Lawrance’ın da olduğu ünlü isimler benzer bir saldırının hedefi olmuştu.

iCLOUD KULLANICILARI SUÇLAMIŞTI


Apple kullanıcılarına sunduğu depolama hizmeti veren iCloud hack'lendi. Hollywood yıldızlarının çıplak fotoğrafları çalındı ve internette dolaşıma sokuldu. Fotoğrafları çalınanlar arasında Oscar ödüllü Jennifer Lawrence da var. Lawrence'ın sözcüsü "Kişisel dokunulmazlıklara yapılmış rezil bir saldırı" olarak nitelediği olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Fotoğrafları çalınanlar arasında olan Kate Upton ise henüz bir açıklama yapmadı.
Çıplak fotoğrafları çalınan oyuncu Mary E. Winstead ise Twitter hesabından "Eşimle beraber çektiğimiz özel fotoğraları uzun zaman önce silmiştim" açıklamasında bulundu. Winstead'ın fotoğrafları telefondan sildiği ancak iCloud'dan silmediği anlaşılıyor. Hack skandalının mağdurlarından Ariana Grande'nin sözcüsü BuzzFeed'e yaptığı açıklamada kendisine ait olduğu öne sürülen fotoğrafların sahte olduğunu açıkladı.
Fotoğrafları dolaşıma sokulan ünlülerden Victoria Justice da kendisinin olduğu söylenen fotoğrafların sahte olduğunu açıkladı.

Olaydan sonra #IfMyPhoneGotHacked etiketi Twitter'da dünya çapında en çok konuşulan konular (trending topics) arasına girdi.
Son Güncelleme: 22.09.2014 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.