Sınır Tanımayan Sanatçılar'dan muhteşem konser

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluğun pekiştirilmesi adına, ellerinde Türk ve Bulgar bayrakları ile sahne alan iki ülke sanatçılarının, birlikte verdikleri konserde, unutulmaz anlara şahit olundu.

25 Kasım 2014 Salı 15:06
Sınır Tanımayan Sanatçılar'dan muhteşem konser






Sınır Tanımayan Sanatçılar'dan muhteşem konser
 
Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluğun pekiştirilmesi adına, önceki gün, Türk ve Bulgar sanatçılraın katıldığı Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sınır Tanımayan Sanat’ adlı konserde,  muhteşem anlar yaşandı.
 
Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluğun pekiştirilmesi adına, ellerinde Türk ve Bulgar bayrakları ile sahne alan iki ülke sanatçılarının, birlikte verdikleri konserde, unutulmaz anlara şahit olundu. 
Tekirdağ / Çorlu Sanat Merkezi - Müzik Derneği ile Kabataş Erkek Liseliler Derneği’nin birlikte düzenlediği, “Sınır Tanımayan Sanat” adlı konserde, sınırlara rağmen, insanlar ve toplumların sanat ve müzik ile nasıl bir sevgi ve barış içinde yaşayabileceğinin en güzel anlarına şahit olundu.
 
Beşiktaş Kent Konseyi ev sahipliği, Beşiktaş Belediyesi ve Hasan Derya’nın katkıları ile Tekirdağ / Çorlu Sanat Merkezi - Müzik Derneği Türk Müziği Korosu,  Marianna Savova  yönetimindeki Bulgaristan Targoviçte Belediyesi’nin  ünlü  ‘Balet Vale Dans  Topluluğu’,  Kabataş Erkek Liseliler Folklor Ekibi’ ile Soprano Valeriya Peycheva ve Soprano  Kremena  Krayakolova’nın konuk olarak sahne aldıkları konser gecesinde, şarkı, türkü, dans ve halk oyunları ile iki komşu devlet Türkiye ve Bulgaristan arasında sanat ve müzik ile dostluk köprüleri kuruldu.
 
ARADA SINIRLAR OLSA DA,  İNSANLAR BARIŞ İÇİNDE YAŞANMALI
 
Kabataş Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, sınırlar ötesindeki insanların, dostluk ve barış içinde yaşayabilecekleri ve bunun da öncülerinin sanatçıların olduğunun, bu gece bu sahnede ve bu salonda görülmüş olduğunu olduğunu söyledi.   Balet Vale Dans  Topluluğu  Yöneticisi Marianna Savova da, yaptığı konuşmada  ‘daha önce haziran ayında ve bu akşam, başta Hasan Derya Bey olmak üzere katkıları olan bütün insanlara teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen bu muhteşem gecede, sanatçı arkadaşlarımız ve Türk dostlarımız ile bir arada olmak son derece mutluluk verici. Bu gece gördük ki, sanat ve müzik gerçekten de sınırları aşıyor, sevgi ve dostluk köprüleri kurulabiliniyor. Bunu burada yaşayabilmek ve paylaşabilmek çok güzel ve önemli.’ Çorlu Sanat Merkezi - Müzik Derneği Başkanı Hasan Kaya da, başından beri bu organizasyona emek veren dostlarımıza teşekkür etti.
 
Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnce, Kabataş Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, Targoviçte Belediye Başkan Yardımcısı Dyan Dhcev, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar ile çok sayıda müziksever katıldığı konser sonunda, emeği geçen kişilere plaket takdimi ile sona erdi.  ŞAMİL KUCUR

Son Güncelleme: 25.11.2014 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.