TUĞÇE KAZAZ, YÖRÜK-TÜRKMEN KIYAFETLERİNİ TANITACAK

BURSA’nın Orhaneli İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti’li Orhan Tatlıoğlu’nun daveti üzerine ilçeye gelen manken Tuğçe Kazaz, Yörük-Türkmen giysilerinden oluşan defile hazırlıklarına başladı. İpek ve yün ağırlıklı...

26 Aralık 2014 Cuma 10:59
TUĞÇE KAZAZ, YÖRÜK-TÜRKMEN KIYAFETLERİNİ TANITACAK






TUĞÇE KAZAZ, YÖRÜK-TÜRKMEN KIYAFETLERİNİ TANITACAK

BURSA’nın Orhaneli İlçesi Belediye Başkanı Ak Parti’li Orhan Tatlıoğlu’nun daveti üzerine ilçeye gelen manken Tuğçe Kazaz, Yörük-Türkmen giysilerinden oluşan defile hazırlıklarına başladı. İpek ve yün ağırlıklı kumaşlardan oluşacak koleksiyonun tanıtılacağı defilede çekilecek fotoğraflar dünyanın ünlü moda dergilerinde yayınlanacak.
Aynı zamanda Yörük-Türkmen Birliği Başkanı da olan İrfan Tatlıoğlu’nun daveti üzerine Bursa’ya gelen Tuğçe Kazaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi (BUSMEK) tasarım ekibiyle bir araya geldi. Yörük-Türkmen kıyafetlerinden esinlenilerek hazırlanacak defile için kolları sıvayan BUSMEK yöneticileri, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve Tuğçe Kazaz ile kreasyonun detaylarını konuşuldu.
İpek ve yün ağırlıklı kumaşlardan oluşacak kreasyon hakkında atölye sorumlusu Nazire Alper’den bilgi alan Tuğçe Kazaz, atölyeleri gezdi ve kursiyerlerin ürünlerini inceledi. Kazaz, BUSMEK’te üretilen ürünleri çok beğendiğini söyledi.
Defile ile Yörük-Türkmen kıyafetlerinin uluslararası çapta tanıtılacağını söyleyen İrfan Tatlıoğlu, defile fikrinin çıkış öyküsünü de anlattı. Tuğçe Kazaz’ın İstanbul’un stresinden kurtulmak için zaman zaman Orhaneli’ne geldiğini kaydeden Tatlıoğlu, “Ziyaretlerinin birinde, “Gelip gidiyorsunuz bari bir işe yarasın’ diyerek projeyi anlattım. Onlar da uygun gördüler. BUSMEK’in hazırlayacağı kıyafetler sayesinde yok olmaya yüz tutmuş kültürümüzü yeniden canlandıracağız. Yaklaşık 40 parçanın yer alacağı bu koleksiyonu tüm Türkmen ülkelerine de götürerek uluslararası çapta tanıtmayı planlıyoruz. Ayrıca defileye davet edilecek moda fotoğrafçıları sayesinde tüm dünya Yörük-Türkmen motiflerini görmüş olacak” dedi.
Muhteşem Yüzyıl gibi diziler sayesinde Yörük-Türkmen kıyafetlerinin dünyada ilgi uyandırdığını da kaydeden Tatlıoğlu, “Bursa tekstil kenti. Buradan çıkacak motifler dünyaca ilgi görürse belki seri üretime bile geçilebilir” dedi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.