Türk dizilerine Lost ayarı

Dünyanın en çok izlenen Tv fenomeni Lost, Türk dizilerine ilham verecek. LOST'un ünlü yönetmeni Bobby Roth, Türk TV dizilerine LOST'un taktiklerini vermek için İstanbul'a geliyor

15 Ekim 2014 Çarşamba 09:39
Türk dizilerine Lost ayarı






Türk dizilerine Lost ayarı

Dünyanın en çok izlenen Tv fenomeni Lost, Türk dizilerine ilham verecek.
Dünyayı kasıp kavuran Lost dizisinin yönetmeni Bobby Roth Türkiye’ye geliyor. İstanbul'da bir toplantıya katılacak olan Roth, Türk dizilerinin Avrupa'ya açılması için sektörün ünlü isimlerine ipuçları verecek.

AKŞAK Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre Ortadoğu  ve Kuzey Afrika'dan yoğun talep gören Muhteşem Yüzyıl, Gümüş, Ezel, Kurtlar Vadisi, Asmalı Konak, Binbir Gece gibi diziler artık Avrupa'ya açılacak. Türk dizi ve filmlerinin yurtdışında bilinirliğini artırmak için harekete geçen Ekonomi Bakanlığı, 25 Aralık'ta Amerika'nın ünlü Lost ve Prison Break dizilerin yönetmeni Bobby Roth'un katılımıyla bir toplantı düzenleyecek. Roth toplantıda, Amerikan film ve dizileri ile Batı ülkelerinin izleyici profili konularında bilgi verecek. Toplantıya Roth’un yanı sıra Türkiye’nin önde gelen yönetmen, yapımcı ve oyuncuları da katılacak. Konuyla ilgili AKŞAM’ın sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk dizilerinin ülkemizi dünyaya tanıtmak için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ekonomik anlamda egemen bir ülke olmak için tüketim alışkanlıklarını belirlemek gerektiğini söyleyen Bakan Zeybekci, "Bunun için en önemli enstrüman film, diziler ve kendi starlarımız. Türkiye bu alandaki zenginliğini Batı'da da değerlendirmeli.
Bu hedef için eylem planımız hazır ve harekete geçiyoruz" dedi.
Son Güncelleme: 15.10.2014 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.