Türk sinemasının acı günü; Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Türk sinemaseverlerin gönlünde Dondurmam Gaymak filmindeki muhteşem performansıyla taht kuran usta oyuncu Turan Özdemir hayatını kaybetti.

15 Ocak 2018 Pazartesi 19:50
Türk sinemasının acı günü; Ünlü oyuncu hayatını kaybetti






Türk sinemasının acı günü.Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

    Türk sinemaseverlerin gönlünde Dondurmam Gaymak filmindeki muhteşem performansıyla taht kuran usta oyuncu Turan Özdemir hayatını kaybetti.Dondurmam Gaymak filmi ile hafızalara kazınan ünlü oyuncu Turan Özdemir geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Hayatını Bodrum'da sürdüren "Dondurmam Gaymak" filminin unutulmaz oyuncusu Turan Özdemir, Kanal D'de yayınlanan "Dostlar Mahallesi" dizisi için bulunduğu Beykoz'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Peki Turan Özdemir kimdir, nerelidir?

 Dondurmam Gaymak filminin başrol oyuncusu Turan Özdemir, “Yağmurdan Sonra”, “Mavi Gözlü Dev”, “Geniş Aile” gibi bir çok yapımda da rol almıştı.  Turan Özdemir, 11 Ekim 1952’da Muğla’da doğmuştur. Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Özdemir, bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra, İstanbul’a yerleşti. 2001 yılında kamera karşısına geçerek sinemada karar kılan oyuncu, en büyük çıkışını Dondurmam Gaymak filminde başrol oynayarak yaptı. Özdemir, reklam filmi ve dizilerde de rol almasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmıştır.

Sözcü

Son Güncelleme: 15.01.2018 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.