Türk Sineması'nın usta ismi günümüz öpüşme sahnelerini eleştirdi

Türk Sineması'nın usta oyuncusu Ediz Hun Bodrum'da katıldığı söyleşide filmlerdeki öpüşme sahneleriyle ilgili bir soruya "Öpüşmede dozu kaçırmamak gerekir. Şimdikiler öpüşmeyi bilmiyor, dozu kaçırırsan sahneyi berbat edersin" şeklinde yanıt verdi.

29 Aralık 2015 Salı 10:47
Türk Sineması'nın usta ismi günümüz öpüşme sahnelerini eleştirdi






Türk Sineması'nın usta ismi günümüz öpüşme sahnelerini eleştirdi

Antalya’da bulunan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitim Derneği (OSMED) tarafından Diamond Of Bodrum Otel’de 26-27 Aralık tarihleri arasında ‘3’üncü Satın Alma, Gastronomi ve Teknik Sektör Buluşması’ düzenlendi. Etkinlik kapsamında son gün ‘Doğa İçin Bir İz Bırak -Küresel İklim Değişikliği ve Geleceğimiz’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuk sanatçısı ise Yeşilçam‘ın usta oyuncularından Ediz Hun, katıldı. Hun, söyleşide izleyicilerin sorularını da yanıtladı. Filmlerdeki öpüşme sahneleriyle ilgili bir soruya “Öpüşmede dozu kaçırmamak gerekir. Şimdikiler öpüşmeyi bilmiyor. Dozu kaçırırsan sahneyi berbat edersin” diye yanıt verdi.Hun, seyirciler arasındaki sinema sanatçısı kuzeni Birsen Gürsoy’u sahneye çağırıp, öpüşme sahnelerindeki hileleri uygulamalı olarak izleyicilere gösterdi.


“AŞKIN NASIL OLACAĞINI BİLMİYORLAR”

Öpüşme sahnelerinde kameranın çektiği açının tersinden bakıldığında sanatçılar öpüşüyor gibi görünür diyen Hun, “Hafta sonu bana ‘Oya’ isminde bir kızımız, ‘Ediz Bey, aşk sahnelerini nasıl buluyorsunuz?’ sorusunu yöneltti. ‘Çok yetenekli oyuncular var ama aşk sahnesini yazanlarda aşkın nasıl olacağını bilmiyorlar’ dedim. Yani öpüşmek ile aşkı veremezsin, bu sahne sevgi ile olacak. Saçını okşayacaksın, çekip alacaksın, bağrına basacaksın. Eğer bir yere gidiyorsan ele ele tutuşacaksın. Bir yerde oturup, çay içiyorsan gözlerine bakacaksın. Sevgi böyledir. Öpüşmede dozu kaçırmamak gerekir. Şimdikiler öpüşmeyi bilmiyor. Dozu kaçırırsan sahneyi berbat edersin” dedi. Sinemacı kuzeni Gürsoy da “Sanatı seviyorsanız gereklerini yapmak gerekir. Sahnelerde, duygusallık yok sadece profesyonellik var. İzleyiciye en iyiyi vermek için siz de sahnede en iyi olmak durumundasınız” diyerek, Hun’a destek verdi.

“AŞKI ÇOK FAZLA CANLANDIRAMIYORLAR”

Türk sinemasında yaşadıklarından örneklerde veren Ediz Hun, şunları anlattı:

“Örneğin Türkan (Türkan Şoray) ve Filiz (Filiz Akın) ile artık o kadar fazla mesai geçiriyorduk ki bir müddet sonra kardeş gibi oluyorduk. Geçen gün Türkan Hanım ile yine beraberdik, sinemadan bol konuştuk. Bizlerin ciddi öpüşme sahneleri yoktur varsa da benim şımarıklığımdan kaynaklanmış ve yanlış yapmışımdır. Sinema da aşırılıkları sevmiyorum. Aşk filmlerini çok çektik. Bunların içinde benim 130 filmim var. Ama hiçbir zaman aşırılığa kaçmadık. Çoluğunuz çocuğunuz ile bu filmleri rahatlıkla izleyebilirdiniz. Şimdi bazı dizileri ben seyretmiyorum fakat söylenen o ki aşkı çok fazla canlandıramıyorlar. O sahneleri çekerken veya izlerken baktığın zaman gözün buğulanacak, o sevgiyi gözleriniz de göreceksiniz. O sevgiyi veremezsiniz olmaz.”

“İYİ ROL OLURSA ÇALIŞIRIM”

Sinema ile ilgili projelerinin yaşadığı sürece devam edeceğini belirten Hun, sağlıklı bir insan olarak her zaman çalışabileceğini, ancak uygun bir rol olursa çalıştığını ifade ederken, “Yoksa çalışmıyorum. Sevgili dostlarımızla görüşüp kucaklaşırız. Mutlaka film çekmek şart değil. Sevgi evrensel boyutta paylaştıkça büyür. ‘Gündemden düşmeyeyim’ diye bir çaba içinde değilim. İyi rol olursa çalışırım, olmazsa gönüller bir olsun. Son dönem oyuncularını çok başarılı buluyorum. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu politik bir cevap değil. Ama bu başarıyı senaristlerin de göstermesini diliyorum” dedi. Söyleşi sonunda konuklar Ediz Hun’u alkış yağmuruna tuttu.
Son Güncelleme: 29.12.2015 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.