Ünlü Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı kaza geçirdi

Ünlü Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı Muğla'da kaza geçirdi.

10 Nisan 2018 Salı 19:40
Ünlü Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı kaza geçirdi






Ünlü Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı kaza geçirdi

   Ünlü Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı Muğla'da kaza geçirdi.İstanbul’dan Muğla’nın Fethiye ilçesine giden Kabaklı idaresindeki otomobil, Karamanlı ilçesine bağlı Kağılcık köyünde kontrolden çıkarak refüje çarptı, daha sonra karşı şeride sürüklendi.Kazada yaralanan sanatçı Kabaklı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince araçtan çıkarılarak Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Sol kolunda kırık olduğu belirlenen Kabaklı’nın tedavisi sürüyor.

Esat Kabaklı kimdir?

   1954 Elazığ doğumludur. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisini ve ardından da İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarını bitirdi Videoyu Oynat Elazığ Musiki Cemiyetinde kurduğu Türk Halk Müziği Topluluğunu uzun yıllar yönetti. 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu T. H. M. Ses Sanatçılığı Sınavını birincilikle kazanan ve Erzurum Radyosunda bir yıl görev yapan Esat Kabaklı, 1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvar Türk Halk Müziği İcra Heyetinde ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı. 1986 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosunda on iki yıl süre ile görev yaptı. 1998 yılında tekrar İ. Ü. Devlet Konservatuvarına geçti.

Posta

Anahtar Kelimeler:
Esat Kabaklı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.