İlk olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından bekçilik sisteminin geri getirilmesi ile gündeme taşımasının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sokakların polislere zimmetlenecek olmasını açıklamasını çok önemsiyorum. Neden önemsediğime gelince huzur, güvenlik, ekonomi, iç ve dış turizmin gelişmesi, işsizlik rakamlarının aşağı çekilmesi, enflasyonun düşürülmesi bakımından bu karar zaman kaybedilmeden uygulamaya konulmalıdır.  

Son yıllarda artan hırsızlık, asayiş ve güvenlik olaylarının önüne geçilmesi için 1985 yılında alımı durdurulan bekçilik müessesinin yerine  Mahalle ve Sokakların polise zimmetlenmesi yönünde yeni bir uygulamanın hayata geçirilmesi ile şehirlerde huzur, güven ve asayişin sağlanması insanları rahatlayacak, ticaret canlanacak. Buna paralel iç ve dış turizmde yaşanan sıkıntılar kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Yani huzur ve güvenliğin sağlanması ile hiçbir ülke vatandaşına ülkemize turist olarak gitmemelerini istemeyecek. Aksine güvenli ülkelerin başında gösterilecektir. Mahalle ve sokak polisi uygulamasının hayata geçirilmesi ile eski huzurlu ve ticaretteki bereketli günlere geri dönülecektir. Huzur ve güven olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Bu uygulama ile iç ve dış turizm faaliyetlerinde canlanma olacaktır. Bu da enflasyonun düşmesi ve işsizliğin azalması demektir.

“SOKAKLARIMIZ HUZUR VE GÜVENLE HARAKETLENECEK”

AVM’lerin artması ile huzurun güvencesi, mahallenin bekçisi durumunda olan esnaf ve sanatkarın artık mahalle aralarında azalması ile birlikte hırsızların ve gaspçıların 6 kat arttığını devletin resmi rakamlarından görmemiz mümkün. 1985 yılında alımı durdurulan bekçilik müessesi yerine getirilecek olan Mahalle ve sokak polisi uygulaması tüm ülkenin değerleri adına sevindiricidir. Cadde ve sokaklarda huzur ortamı ile birlikte gezmeler başlayacak. Komşuluk ilişkileri artacak. Komşuluk ilişkilerinin artması ile de huzurun artacağı kesindir. Mahalle ve sokaklarımızın bu uygulamaya ihtiyaç var. Her mahalleye devamlı birinin kontrolü altında olması olayların önlenmesi açısından çok önemli. Bekçi olduğu zaman sokaklarımız güvenli, esnaf rahat, halk huzurlu, aileler endişe içerisinde değildi. Eski güvenli günlere geri dönmek için İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ‘Sokak Polisi’ projesi desteklenmelidir. Artık bu konuda zaman kaybetmeye tahammülümüz yoktur.

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ARTACAK”

Günümüzde insanların özellikle büyük şehirlerde belli saatlerden sonra dışarı çıkamadıklarını biliyoruz. Hatta bir apartmanda oturan insanlar birbirini tanımıyorlar. Burada apartman yöneticilerine ve muhtarlara ikili ilişkiler ve güvenlik adına büyük görevler düşüyor. Öncelikle apartman yöneticileri apartmanlarına girip çıkanı ve ikamet edenleri muhtarlığa, muhtarlıklarda ilgili karakollara zaman kaybedilmeden bildirmek zorunda oldukları dönem denem düzenlenecek güvenlik toplantıları sürekli bilgi akışı sağlanmalı. Bu uygulamalarla yine eskisi gibi komşular arasında akşam oturmalarına gidilir. Tabi gezmeye giden komşu açık esnaftan komşusuna hediye alır, meyve alır. Bu da piyasanın canlanması demektir. Yine bu huzur ve güven ortamının sağlanması ile iç ve dış turizmde de artış olacaktır. Bu da enflasyonun ve işsizlik rakamlarının düşmesi demektir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.