MAHÇUPYAN’I İYİ DİNLEYİP TAHLİL EDİN

                                                           Ahmet OKUMUŞ

            Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanlarından Ethem Mahçupyan Belçika’da bir konferansında AK Partiye Oy verenlerin yüzde 70’inin ülkemizde yolsuzluk olduğuna inanıyormuş. En önemlisi bu oyları verirken darbe tehlikesine karşı yolsuzluğu seçiyormuşlar.

            -“YOLSUZLUKTA AK PARTİLİ SEÇMENİN PAYI”

            Başbakan Davutoğlu’nun Danışmanı bu değerlendirmesi ile hiç kuşkusuz Ak parti seçmenlerine ‘Tüyü Bitmemiş Yetim Hakkı yeme’ günahının vebalini unuttuğunu vurguluyor. Yani AK partili seçmenlerinde bu yolsuzluğun yapılmasında bir noktada payı oyduğunu vurguluyor. Bu da milli İradeye hem en ağır şeklide hakarettir. Yılardır ‘aydın’ statüsü konforunda yaşayan danışan, yolsuzluğun en ağır darbe olduğunu, milletin cebinden çalınan para ile bir farkının olduğunu bilmiyorsa evyah ki ne eyvah. Yolsuzluk gerçekten kanser gibidir. Bir vücuda girmesin girince hem insanı çürütür, hem toplumu çökertir, hem de ortada devlet bırakmaz. Yani devleti kökten yok eder.

            -“KILAVUZU KARGA OLANIN BURNU PİSLİKTEN ÇIKMAZ”

            Aynı Danışman Ethem Mahçupyan, yolsuzlukla mücadelenin daha kolay olduğunu da verdiği konferansta üstüne basa basa söylüyor. Ardından da 90 yıldır yolsuzlukların var olduğunu ifade ederek adeta kendini yalanlıyor. Öncelikle senin bu söylediğinin doğru olması için senin 90 yaşının üzerinde olman gerekir. Ama sen öyle anlaşılıyor ki kulaktan dolma laflarla bu yolsuzluğun olduğunu söylüyorsun.  Hem yolsuzluk olduğunu söyleyeceksin, hem de yolsuz yaptığını belirttiğiniz kişilere ve idarecilere danışmanlık yapacaksınız. Bunun adı nedir biliyor musunuz kılavuzu karga olanın burnu pislikten çıkmaz. Hiçbir şeye yanmıyorum da vatandaşın vergimi vereyim diyerek verdiği kutsal vergilerden senin gibi danışmanlara maaş ödüyorlar ya ona yanıyorum.  

            -“7 HAZİRAN BİR FIRSAT”

            Gerçekten kul hakkına inanan bu toplumun değerli evlatları bu ve buna benzer iddiaları artık iyi değerlendirmeli. Önümüzdeki fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Aksi halde bu çürümüşlüğe devam edilir. Hem yolsuzluk var diyeceksiniz, hem de yolsuzluk yapanlarla birlikte olacaksınız. Demek ki siz de yolsuzluk yapılmasına karı değilsiniz ki berabersiniz. Evet, kul hakkından korkan sevgili seçmenler 7 Haziran seçimleri bu vebalden kurtulmak için bir fırsat. Bunu iyi değerlendirin. Bu tiren bir daha gelmez.  

            -“YENİ DEĞERLER HER ZAMAN ÇIKAR”

            Eğer Mahçupyan’nın söyledikleri doğru ise 7 Haziran’da duyarlı seçmen oyunu verirken 1 değil, binlerce düşünüp ona göre vermeli. Çünkü bu ülke ne çekti ise yolsuzluklardan çekti. Yeni yolsuzluklara dur demek istiyorsanız ülkeyi dürüst yönetecek kişileri seçmek hepimizin boynunun borcudur. Bu ülkeye yeni Oltan Sungurlu, Ülkü Güney, Mehmet Keçeciler ve şuan burada ismini sayamadığım yeni değerler gelmez diye bir şey yok. Biz din tutar gibi parti tutmaz isek içimizden daha çok büyük değerler çıkarırız. Yeter ki kişisel menfaat için değil, ülke için sandık başına gidelim.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.