Son Dakika Haberler
2014-09-04 01:36:00

Tenisin Yıldızları İstanbul'da

Kenan SEVİNDİK

ksevindik@gmail.com 04 Eylül 2014, 01:36

 

 


    Tenis severler bu sene İstanbul'da üçüncü kez düzenlenecek olan WTA sezon sonu turnuvası ile yine  dünya tenisinin zirvesindeki kadın tenisçileri izleme fırsatı bulacaklar. 22-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek olan ve toplam para ödülü 6 milyon doları bulan sezon sonu turnuvası grand slam'lerden sonra en önemli ve prestijli turnuva olarak görülüyor. Bütün bir sezon boyunca klasmanda ilk sekize girmeyi hak eden tenisçilerin yer aldığı turnuvada tenis yıldızlarını oldukça zorlu müsabakalar bekliyor.

    Serena Yine Favori
    Geçen senenin şampiyonu Serena Williams bu sene de turnuvaya ilk sıradan katılıyor ve turnuvanın da en büyük favorisi yine o. Bu seneki performansı ile eski yıllarını aratmayan Amerikalı tenisçinin karşısında durmak neredeyse imkansız. Amerika Açık 2013'de finale kadar hiç set kaybetmeden gelen ve finalde de Azerenka'yı deviren Williams aynı performansı burada da gösterirse rakiplerinin işi gerçekten çok zor olacak.
    Vicky Tekrar Final Oynamak İstiyor


    2011 yılında Petra Kivitova ile final oynayan ve kaydeben Victoria Azerenka bu sefer de finale adını yazdırmak için gayret gösterecek. Sezona Avustraya Açık zaferi ile başlayan tenisçi sezon boyunca sakatlıklarla mücadele etmesine rağmen gösterdiği performans sayesinde klasmanda ikinci olarak sezon sonu turnuvasına katılmaya hak kazandı. Çığlıkları ile tenisseverleri coşturan Belarus'lu güzel yıldıza Türk tenis severler de yoğun ilgi gösteriyor ve tezahüratta bulunuyor.
    Sharapova Yok
    Geçen sene İstanbul'da finalde Serena Williams'a kaybeden Rus raket bu sene maalesef sakatlığı dolayısı ile sezon sonu turnuvasında yer alamıyor.

   

Radwanska'da İddialı

    Aslında Polonyalı yıldızı İstanbul seyircisi çok daha önceden tanıyor. 2007'de kardeşi Ursula Radwanska ile çiftlerde, 2008'de de teklerde İstanbul WTA'de şampiyon olan raket yine İstanbul'da boy gösterecek. Bu sene tenisinden daha çok bir dergiye verdiği pozlar ile konuşulan güzel oyuncu, Serena Williams ve Victoria Azerenka'nın gölgesinde kalsa da sezon sonu turnuvasında final oynamak için elinden geleni yapacak.


İşte turnuva'da Boy Gösterecek Diğer İsimler
    Na Li
   

Geçen sene bir ara tenisi bırakmayı dahi düşünen Çinli oyuncu Amerika Açık serisinde muazzam bir başarı gösterdi. Yarı finale adını yazdırması hiç de sürpriz olmaz. Ancak bunun için çok çalışması gerekecek.

    Petra Kivitova
    2011 yılında İstanbul'da düzenlenen sezon sonu şampiyonada zafere ulaşan Çek raket şansı da yaver giderse ilk dörtte yer alabilir.


    Sara Errani
    2013'den çok 2012 yılında gösterdiği başarılar ile adından söz ettiren İtalyan oyuncunun bu sezonki en önemli başarısı Roland Garros'daki yarı finali diyebiliriz. 2012'deki patlamayı tekrarlamaz ise sezon sonu turnuvasında çok da şansı yok.


    Jelena Jankovic
    2006-2008 yılları arasında adından oldukça söz ettiren Sırp oyuncu bir ara WTA turda oldukça gerilere düşmüştü. 2013'de tekrar eski günlerine dönen Jelena Jankovic göze hoş gelen bir tenis oynamasa da sonuca gitmeyi bilen bir raket.


   

 

 

 

 

 

Angelique Kerber
    Geçen sene İstanbul'da oynadığı hıslı oyunu ile tenis severlerden tam not alan Alman yıldız Sharapova'nın turnuvadan çekilmesi ile bu sene de turnuvaya katılma şansı yakaladı. Aslında kritik anlarda oyununa tutunabilirse yarı final, belki de final oynayabilecek potansiyele sahip bir oyuncu.

Tenisçilerin sezon sonu turnuvasından önce WTA turdaki puan durumları

  1. Sıralama

    Tenisçi

    Puanı

    1

    Serena Williams

    12040

    2

    Victoria Azerenka

    7676

    3

    Maria Sharapova

    5891

    4

    Agnieszka Radwanska

    5890

    5

    Na Li

    5120

    6

    Petra Kivitova

    4370

    7

    Sara Errani

    4190

    8

    Jelena Jankovic

    3860

    9

    Angelique Kerber

    3715

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.