MHP'de Bahçeli İpleri geriyor

    Türkiye öyle bir süreçten geçiyor ki anlamak ve anlatmak mümkün değil. 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra takındığı tavırla ülkenin ikinci bir erken genel seçime gitmesinde en büyük etken olan başarısızlığını örtmeye çalışan MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz durumu ve partisinin geleceğini düşünüyorsa zaman kaybetmeden MHP’de yönetimin değişime izin vermeli ve kendisi de mümkünse aday olmamalıdır. Artık ipleri germemeli.

-“BAHÇELİLİ MHP BARAJ ALTINDA”

    Bahçeli’nin bu koltuk sevdası unutulmamalı ki AK Partiye yaramaktadır. Bir önceki yazımda AK Parti’nin geleceğinin MHP’ye bağlı olduğunu yazmıştım. İşte önceki gün Ankara Büyük Anadolu Otelinin önünde toplanan muhalif MHP’liler alanı adeta miting alanına çevirdiler. Bu olay Türk siyaset tarihinde ilk defa görülmüş bir durumdur. Bahçeli’nin bu ihtirasının devam etmesi halinde kısa zamanda yapılacak ilk erken genel seçimde MHP diye bir partiyi artık TBMM’de yeni bir seçime kadar göremeyebiliriz. Çünkü yapılan anketlerde Bahçeli’nin başında olduğu MHP barajın altında görünüyor.

    -“SÖYLENENLER DEMEK Kİ DOĞRU”

    MHP’nin barajın altına gelmesi AK Parti’nin ve yatıp kalkıp başkanlıkta başkanlık diyen sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürecektir. MHP’li muhaliflerin bir önceki gün yaptıkları açıklamada MHP kurultay kararının Yargıtay tarafından geciktirilmesinin tek sebebinin ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olarak gösteriliyor. Bu kadar söylentiye dedikoduya aslında adaletin tepe noktası konumundaki Yargıtay prim vermemeliydi. İş bu noktaya geliyor ve Yargıtay susuyorsa demek ki söylenenler ve iddialar doğru. Yargıtay kısa zamanda bu baskıdan kurtarmalı ve kararını AK Parti kongresinden önce vermeli.

    -“MHP ÜZERİNDE OYANAN OYUN BOZULMALI”

    O zaman yapılacak olan ülkenin bu kaostan kurtulması için Dr. Devlet Bahçeli’nin MHP üzerinde oynanan veya oynanmak istenen oyunları bozması gerekir. Bunun içinde Sayın Bahçeli’nin yapması gereken aday olmadan partisini acilen olağanüstü kongreye götürmelidir. Sadece partisini kongreye götürmekle kalmamalı yapılacak ilk erken seçimde partinin başına gelen kişinin kimliğine bakmadan çalışmalı ve MHP’nin iktidara gelmesi için elinden geleni yapmalı. Çünkü artık olay Devlet Bahçeli’den çıkmış delegenin son sözüne kalmıştır. Aksi halde MHP’nin baraj altında kalması halinde tarih önünde hiçbir ülkücü sayın Bahçeli’yi ve ona destek verenleri affetmeyecektir. İplerin daha fazla gerilmemesi ve ülkenin aydınlık günlere varması için aklı selim herkes bu kongrenin önünü açmalı.

    -“17-25 TARİHİ UNUTTURULMAMALIDIR”

    17-25 tarihini hiçbir zaman ağzından düşürmeyen ve her konuşmasında mutlaka bunun hesabını soracağını avazı çıktığınca bağıran sayın MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli şimdi neden acaba bu tarihi unutur oldu. Yoksa koltukta oturmak için bu tarihleri artık söylememe kararımı aldı? Veya partisinin iktidarında hesap sormayacak mı? Yoksa AK Parti veya sayın Cumhurbaşkanına verilmiş bir sözümü var? Sözü olsa bile ilk baskın seçimde meclis dışında kalmış bir partinin genel başkanı olmak ne işe yarar. Ülkenin yönetiminde söz sahibi olamayacaksın o koltukta oturma ne ifade edebilir? Ben bunlara bir anlam veremiyorum. Bu arada 7 Haziran seçimleri sonrası her şeye hayır diyorken şimdi AK Parti ile Koalisyon hükümeti kurmaya varım diyorsun nerde ise. Peki böyle bir düşüncen vardı da neden bunu Haziran seçimlerinden sonra hayata geçirmedin de ülkeyi yeniden seçime götürdün. Şimdi yetmemiş gibi ülke bir kez daha yeni seçimin eşiğine geldi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.