MOTİVASYON

Derbide en son söylenecek şeyi baştan söylemek “tek cümlelik yorum”dan öteye gitmiyor.
Çünkü  bunca yıldır FB’nin bu stattaki kesin üstünlüğünün başka açıklaması yok.
Bu yorum da ; “FB camiasının GS’yi yenmeye dayalı motivasyonu bozulmadıkça ve bunun stat atmosferine yansıması değişmedikçe bu sonuç kaçınılmazdır” şeklindedir.
 
Maçın kadrosundan çok oyun başındaki  GS hücumlarının “uzun top” ve “hızlı çıkışa” dayalı olması GS oyuncularının kendi kendine  “Ben deplasman takımıyım. Kontratakta bulursam atarım”  psikolojisi ile oynamasına neden oldu. Derbi bu şekilde kazanılmaz. Nitekim bu oyun tarzı rakibin hata yapmasına dayalıdır. Onu da bulduğunuz zaman atacaksınız. Atamazsanız “Oyunu kesinlikle benim kazanmam gerekir” psikolojisindeki takım ortaya çıkar ve maçı kazanır.
Bu oyunun psikolojik boyutu ve ona bağlı yorumuydu.
 
Bu maç teknik açıdan önceki hafta oynanan BJK-Liverpool maçının nerede ise özdeşiydi.
İlk yarı birkaç hızlı çıkış ile nabız yoklayan GS , FB’nin giderek oyunu karşı alanda oynama gücü , isteğine bağlı olarak savunmasını ileri çıkarması ile maçın büyük bölümünü kendi yarı alanında oynadı.
O günkü maçta şu cümleyi kullanmıştık : “Bu kategorideki bir maçın bu kadar süre tek taraflı oynanması pek görülür bir şey değildir” . Aynı şey bu maçta da oldu.

Tabi bunu yapabilmek için pas organizasyonunun rakipten daha iyi olması gerekli. FB de takım halinde pas yapınca GS ‘li oyuncular topa sahip olamamanın demoralizasyonu ile her geçen dakika oyundan düştüler. O gün BJK’nin isimsiz bekleri nasıl oynadı ise Caner ve Gökhan da aynı şekilde oynadı.
Sol bek olan Olcan’ın stoper mevkiine gelip “bariz gol şansı” olan pozisyonda Sow’u düşürerek takımının dağınıklığını tepe noktasına çıkarması ise hayretin bir başka boyutuydu.
 
FB ise bu kadar baskılı oynamasına karşın  pozisyonlarını “duran top” ve “kontratak” sonucu bulmasını derin derin düşünmelidir.
Dünkü gibi rakibin kanatlarını kilitlediği durumlarda set oyununda “ikiye bir” , “dikine girişler” ile pozisyon bulması gerekiyor. He takım duran top organizasyonu vermeyebilir.
Her maça da böyle motive olamayacağı  için Akhisar maçında yaşadıklarını yaşar.
 
Son söz de maçı kavgasız bitiren oyunculara ; “Demek ki isteyince oluyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.