2014 Üç aylar ne zaman başlıyor

Mübarek Üç ayların 30 Nisan Çarşamba günü (Yarın) başlıyor Receb Ayı ile birlikte bu yıl 1 Receb 30 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor

29 Nisan 2014 Salı 09:59
2014 Üç aylar ne zaman başlıyor







2014 Üç aylar ne zaman başlıyor


Mübarek Üç ayların 30 Nisan Çarşamba günü (Yarın) başlıyor. Receb Ayı ile birlikte bu yıl 1 Receb 30 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Üç ayların 2. günü ilk mübarek gece Regaib Kandili olarak hanelerimizi, gönüllerimizi ihya etmenin fırsatı olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada 1435 Hicri Yılı içinde olduğumuzu unutmayalım. Mübarek üç aylar süresince okunacak dualar ve yapılacak ibadetlerin, hayır - hasenatların oldukça makbul, sevabının büyük olduğunu unutmayalım. Üç aylar boyunca oruç tutmanın büyük sevabı büyüktür. Sıcak aylara denk gelen uzun günlerde Rabbim oruç tutanların sabrını artırsın.

OKUNACAK DUALAR

Allahümme! Bârik lenâ fî recebe ve şa’bân ve belliğnâ ramazan

Türkçe Anlamı: “Allah’ım! Recep ve şaban aylarını bizim i-çin mübarek kıl ve bizi ramazan ayına ulaştır.” (Amin!..)
Üç ayların ilki olan recep ayı girdiğinde bu du-ayı sıkça yapalım. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem bu duayı kendisi yapmıştır ve ümmetinin de yapmasını istediği nakledilir.

 

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.