Mirac Gecesi 2014, Mirac gecesinde nasıl ibadet edilir? Mirac Gecesi Okunan Dualar,

Mirac Gecesi 2014, Mirac gecesinde nasıl ibadet edilir? Mirac Gecesi Okunan Dualar, Mirac Gecesi nasıl ibadet edilir?

22 Mayıs 2014 Perşembe 23:28
Mirac Gecesi 2014, Mirac gecesinde nasıl ibadet edilir? Mirac Gecesi Okunan Dualar,






Mirac Gecesi 2014, Mirac gecesinde nasıl ibadet edilir? Mirac Gecesi Okunan Dualar,  Mirac Gecesi nasıl ibadet edilir? Mirac Gecesini nasıl geçirmeliyiz?


Recebi Şerifin 27. gecesi Mirac Gecesidir. Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet Namazı kılınır. Her rekatta Fatiha'dan sonra 10 tane ihlası şerif(Kulhüvallahü ehad) okunur.
Bu namaza niyet şöyle yapılır?
'Ya Rabbi, rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afvı ilahine, feyzi ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle'.

Namazdan sonra;
4 Fatiha-i Şeri'fe,
100 defa
Subhanallahi vel hamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

100 İstağfar-ı Şerif (Estağrifullah el azim ve etübü ileyk)
100 Salevat-ı Şerife okunup, dua yapılır.

 Mirac gecesinde namaz borçlarımızı nasıl eda edebiliriz?
Mirac gecesinde kılınan bu namazda ihlaslar 100 adet okunursa veya bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa, bunu yerine getiren müminin huzuru ilahiyeye namaz borçlusu olarak çıkmayacağı büyük tasavvufçularca beyan edilmiştir.

Mirac gecesinden sonraki gün oruçlu olmalıdır. Ayrıca o gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatta Fatiha'dan sonra 5 Ayetel kürsi, 5 Kul ya eyyühel kafirun, 5 ihlası şerif, 5 kul euzu birabbil felak, 5 Kul euzu birabbin nas okunur.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.