Ramazan ayında yapılacak ibadetler nelerdir?

Ramazan ayını hakkıyla değerlendirmek için hangi duaları okumalı ve nasıl ibadet etmek gerekir. İşte size Ramazan'a girerken yapılanla

26 Haziran 2014 Perşembe 07:08
Ramazan ayında yapılacak ibadetler nelerdir?






Ramazan ayında yapılacak ibadetler nelerdir?

Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Ümmet-i Muhammedin ayıdır. Gündüzleri  oruçla geceleri teravih namazıyla eda edilir. Ramazan’ı Şerif Kuran ayıdır. Bu itibarla Kuran okumayı  bilen herkes bu ayda bir hatim yapmalıdır. Bu hatmi yapmak sünnettir.  Hatim mukabele şeklinde de olabilir. Ramazan ayında Cebrail ile Hz. Peygamberimizin mukabele şeklinde Kuranın tamamını okuyarak hatim yaptıkları İslami Kaynaklarda belirtilir.

Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azattır.

Ramazan’ı şerifin ilk akşamı (Şaban ayının son gününü, Ramazanın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arası 2 rekat teşekkür namazı kılınır. ‘Ya Rabbi Ramazanı Şerif ile müşerref kıldığın için …..’ denilir ve namaza durulur.

Fatiha’dan sonra birinci rekatta bir inna a’tayna(kevser suresi), ikinci rekatta bir ihlası şerif(Kulhüvallahü ehad) okunur.

Namazdan sonra 70 istiğfar-ı Şerif, 70 salavatı Şerif’e okunup dua edilir.

Ramazan ayı içinde mümkün olduğunca tesbih namazı kılmak sevaptır. Camilerimizde imamların kıldırdığı tesbih namazlarına katılmak kendi başına kılamayanlar için iyi bir çare olacaktır.

Ayrıca Ramazan fitresini ramazanın başlarında fakirlere vermek efdaldir. Bu mübarek ay boyunca fakirlerin ihtiyaçlarını gideren fitre Allah’ın izniyle bağışlanmaya da vesile olacaktır.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.