Ahmet OKUMUŞ

            Ülkemizde gündem o kadar hızla ilerliyor ki takip ederken ister istemez benim gibi sizlerin de başı mutlaka dönüyordur. Özellikle 17 Aralık’tan bu tarafa artan bir şekilde gündemin hızlı ilerlemesi ve zaman zamanda değişikliğe uğratılması ister istemez herkesi karamsar olmaya sevk ediyor. En önemlisi kendimizi nereye gidiyoruz? Ne olacak bu ülkenin hali demekten alamıyoruz. Artan tansiyonun sürekli yükseldiği bu günlerde aslında gündemin yerel seçimlerle birlikte Esnaf Odalarında yaşanan seçim heyecanı olması gerekiyordu. Ocak ayının son virajına girdiğimiz bu günlerde en büyük heyecan geçen hafta sonu Ankara’da yaşandı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası seçimleri yapıldı. 4 yıl öncesine göre Palandöken rakibi Zekerya Murat’a karşı yüzde 500’ün üzerinde bir artışla 208 farkla seçimi aldı. Bu beklenen bir sonuçtu. TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise Samsun’da tek başına girdiği Samsun Şoförler Esnaf Odası Başkanlığı seçimini sorunsuz olarak kazandı.

            Söz Şoförler Odasından açılmış iken en önemli ve olaylı seçimler Başkent Ankara’da yaşandı. Hatırlarsanız 2010 yılında da Odanın eski başkanı ve o zaman CHP Çorum Milletvekilliği görevini yürüten TŞOF ve TESK’in de başkanlıklarını uzun süre yapmış olan Derviş Günday’a saldırılmıştı. İşte hep olaylara gebe olan ve hiçbir zaman sükûnetin hâkim olmadığı Ankara Şoförler Odası kuşkusuz basının gündemine yine yaşanan çirkin olaylarla oturdu. Basından takip ettiğim kadarıyla seçimi kaybeden Mehmet Yiğiner taraftarları seçim sandıklarını kırmış ve arbedeye dönen seçim salonunda Çevik Kuvvetin müdahalesi ile oylar sayılmış ve 34 oy farkla aynı zamanda Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı da olan Yiğiner seçimi kaybetmiş. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu tür seçim sonuçları hep normal karşılanır. Çünkü seçimleri kazanmak ve kaybetmek doğal sonuçlar olarak değerlendirilir.

            Ancak bizim ülkemizde maalesef böyle değil. Ankara’daki bu olaylı seçim sonrası Mehmet Yiğiner ilçe ve il seçim kurullarına itirazlarda bulunmuş. Yapılan itirazlar ret edilerek seçimleri rakip aday Zafer Şener kazanmış. Seçimi 34 oy farkla kaybeden Yiğiner’in Oda personelini izne çıkarması çok ilginç. Seçim sonrası görüştüğüm Ankara Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının yeni Başkan vekili İzzet Yıldırım, ilginç olaylar anlattı. Oda’da görevli çaycı ve güvenlikçi dışında herkes devir teslim yapılmadan izne çıkarılmış.

Yaşananları Yıldırım’ın ağzından dinleyelim, “Seçimi kazanmamıza rağmen üyelerimize hizmet veremiyoruz. Oda İlçe Seçim Kurulu kararının ardından 15 Ocak Çarşamba günü tarafımıza teslim edildi. Ancak gelin görün ki Oda adeta savaştan çıkmış virane halde. Çünkü Odaya ait tüm eşyalar değiştirilerek eski eşyalar konulmuş. Bilgisayarların hard diskleri alınmış, bilgiler tamamen silinmiş ve yeni hard diskler takılmadan masalar üzerine konulmuş. Bir çaycı ve bir güvenlikçi dışında personelin tamamı zorunlu izne çıkarılması sebebiyle üyelerimize hizmet veremiyoruz.  Çünkü hiçbir üye bilgisine şuan sahip değiliz. Odaya ait demirbaş eşyaların tamamı değiştirilmiş ve harabe halinde. İzinden çağırdığımız hiçbir personel göreve gelmiyor. Personel gelmediği için banko hizmetleri dâhil tüm verilmesi gereken hizmetler durmuş vaziyette. Oda’da hâkim ve noterle durum tespiti yapıldı. Bu olaylardan dolayı Pazartesi günü ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” diyerek durumu özetledi. Şimdi buradan sormak isterim Başta Gümrük ve ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü duruma acilen el koymalı diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.