Oğuz Han’ın Otağı Kocayayla’da Kuruluyor
TÜRK DÜNYASI ATA SPORLARI
ŞÖLENİ BURSA’DA DÜZENLENİYOR


Bursa Büyükşehir Belediyesi yine bir ilke imza atıyor. Bir çok festivale ev sahipliği yapan Bursa, bu defa Türk Dünyası Ata Sporları Şöleni’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

            23-24 Temmuz tarihlerinde Keles ilçesindeki tarihi Kocayayla’da gerçekleştirilecek "Türk Dünyası Ata Sporları Şöleni"nde; 5000 yıllık geçmişe sahip tarihi spor oyunları sergilenecek. Ecdatlarımızın yüzlerce yıldır barış ve savaş dönemlerinde zinde kalmak için oynadıkları spor ve savaş oyunlarından örneklerin sunulacağı şenlikte, mangala (köçürme), tokuz taş, satranç, alış (kemik) atma gibi stratejik akıl oyunlarından da örnekler sunulacak ve iki gün süreyle katılımcılara uygulamalı dersler verilecek.



            İki gün sürecek şenlikte; dört nala giden at üzerinde oğlak kapma oyunu olarak bilinen "Kök Börü Oyunu", Kuşak, Aba ve Moğol güreşleri, Atlı Güreş, At üzerinde akrobasi, Atlı okçuluk, Ok atma, mızrak atma, kılıç oyunu, matrak oyunu, cirit oyunu gibi savaş ve spor oyunları sergilenecek.



            Özellikle Van-Erciş’e bağlı Ulupamir ve Kırgızistan’a bağlı Çolpanata’dan gelecek olan Kırgız sporcuların at üzerinde yapacakları müthiş bir görsel şov bizleri bekliyor.

            16 Türk Devleti’ni temsilen 16 çadırın kurulacağı şenliğe; Kırgız, Özbek, Türkmen, Moğol, Afgan, Kazak ve Tatar sporcuların yanısıra soydaş ve göçmen STK temsilcileri de katılacak.
           
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonunda Türkiye’de ilk defa gerçekleştirikecek festivalde; iki gün süreyle göçmen dernek ve vakıfların yöresel ürünleri sergilenecek, "Toy"da geleneksel milli sofralar kurulacak, kazanlarda pilavlar, mantılar yapılacak. hoyratlar, türküler söylenecek. Ayrıca göçmenlerin kanaat önderlerinin katılımıyla "Aksakallar Kurultayı" düzenlenecek.

            Türklerin tarihten bu yana oynadıkları "spor ve akıl oyunları"nı iki gün süreyle canlı gözlerle görebileceğiniz ve beğeniyl izlenen "Diriliş" dizisindeki havayı teneffüs edebileceğiniz "Türk Dünyası Spor Etkinlikleri Şöleni"ne, Türkiye’nin bir çok yöresinden binlerce kişinin katılması bekleniyor.

            Her zaman ilklere imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekip arkadaşlarını ayakta alkışlıyorum ve "savaş ve beceri oyunları"nın en güzel örneklerinin sergileneceği görsel şovu kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.