OKU DA BABAN GİBİ , EŞEK OLMA
O söyleye söyleye bayatlattığımız şaka niyetine değil ,  hakkaten eğitim şart be kardeşim.
Eğer hala yeterli EĞİTİM verecek bir kurum bulursan tabi…
Cehalet, beyni olan insan için düzeltilebilir bir eksiklik durumudur. Kabul edilirse  ve eğitilmeye gönüllü olunursa tabi. Ama kendini alimden sanan fikir fahişeleri ile dolu bir toplumda azınlık sınıfına düştüysen işte o zaman vay haline…vay halimize..
Oku be kardeşim.Oku… Kimse okutmadıysa, üç beş kitap bul kendin oku. Bir fikrin olsun.Bir adam ol. İki kelimeyi arka arkaya getir adam gibi bir cümle kur.Kimsenin götünün kılı değil , bildiğin adam ol yani. Adamlık her gece karının koynuna girmek değil ama ona göre. Biraz beyin egzersizi yap .Düşün.Her söylenene HAAAA …… deme. DEME. 
En basit haliyle , okursan düşünürsün , muhakeme edersin, hayal kurarsın , empati yaparsın , körü körüne bağlanmazsın , nefret etmezsin , sadece bakmazsın GÖRÜRSÜN , iyi bir şey bunlar. Yap!!
Zalimin zulmü varsa senin de bir beynin var senden içeri....inşallah J…Kullan onu hadi.
Patron öyle dedi diye olmayan dolarlarını  ceplerinde arama.
Yok lan işte yok. Zaten hiç olmadı ki. 
Bak bugün 44 oldu. Yarın kaç olacak? Gidenler Cennete gitti. Cehennem da geldi hepimizin ruhunu yaladı.Yandık. 
Dedikodular aldı başını gidiyor. Yok o şehirde şu , bu şehirde bu. Aman hafta sonu evde oturun. Napıcaz şimdi??
Televizyonda haber seyredebilmeyi yüreği kaldıran var mı? Feryat figana dayanamayıp kanal değiştirip sonra vicdan azabıyla kıvrananlardan mısınız? İzleyip de hüngür hüngürağlayanlardan mı? Yoksa isyan edip küfür kafir kendini kaybedenlerden mi? 
Terör kimin elinden olursa olsun kapımızı çaldı bir kere. Bizde buyur ettik aldık içeri. Şimdi oturmuş ..Evet hemde bu akşam…böyle bir akşam… yumruk yumruğa dövüşen, bizden biri olan , bizim kendi ellerimizle seçtiğimiz, sayın , sevgili , saygıdeğer milletvekillerimizi izliyoruz. Utanmasak taraf tutup , bet yapacağız. 
Pardon yapamayız. Kumarhaneler denetlenemediği kapatılmıştı fiii tarihinde. Sanki ekmek fırınlarını denetleyebiliyorlarmış gibi...neyse bu da ayrı günün konusu.
EYYYY BU ÜLKENİN AYDINLARI , BİLİM ADAMLARI , SANATÇILARI…..
Yaaa işte böyle olur. 
Neredeydiniz ? Neredesiniiz ? Aman haa oturduğunuz sandalyeler soğumasın. Ne olucak dost sohbetlerinde kurtarırsınız memleketi.
Bak sabahın 2 si olmuş. Millet ayakta. Facebook hareketli. Gündem değişiyor. Öyle ya ateş düştüğü yeri yakar. Onlar yedisiydi , kırkıydı ağlaya dursun.. Biz yeni bir olayda buluşuncaya kadar balık hafızamızla mutlu mesut yaşarız. 
Bakalım neler varmış ….
Giderek azalan isyan , katledilen gençlerimizden azalan kareler , kediler , köpekler , manzara resimleri , yemeler , içmeler , aşklar meşkler… Pessss
Ve unutmadan , utanarak , sıkılarak söylüyorum ki , bu korkunç katliamın yaşandığı gece , kendi yaşadığım yer olan Bodrum’da , sabaha kadar vur patlasın çal oynasın eğlenmeye devam tüm mekan sahipleri ve müşterilerine de yazıklar olsun….Bir daha pesss…
Vicdani muhasebe ne bilmeyen var mı içinizde ? 
Hani kalırsın ya kedi başına.
Bir sen bir de sen yani. Konuşursun kendi kendine. 
Hiç fark etmez ,kim olursan ol. ister zengin ol, ister fakir. isterkadın ol, ister erkek. ister fayans ustası ol, ister profesör. Kafanı yastığına koyduğun zaman yalnızsın . İşte kafanıyastığa koyduktan uyuyana kadar aklından gecen o düşünceler bütünü, yargılama sureci vicdan muhasebendir. O kendine en dürüst olduğun andır. Tabi eğer vicdanın varsa.
Hadi bu gece yatınca bir düşün bakalım. Bırak şimdi milli piyango sana çıkarsa ne yapacağını ..
Altı üstü vicdan muhasebesi , kuantum fiziği değil.Sor bakalım ona rahat mı ? İyi mi ? Yapman gereken her şeyi yapmış mısın ? Yoksa keşkeler hafif hafif mide kasılması yapmaya başladı mı ? Hadi dene…
Bu kadar..
Birimizi diğerimizden ayırmadan hepimize sonsuz sabır ,  daimi sağlık , bolca huzur , yıkılmayan Demokrasi ve Cumhuriyet diliyorum.
Bihter Bangı


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.